Ik ben Beer

Beer is de knuffelbeer van een vrouwtje met MS. Hij is heel erg lief, maar soms best stout en een beetje brutaal! Samen met zijn baas en vrouwtje beleeft hij allemaal avonturen. Veel plezier met zijn berendagboek! Wil je Beer mailen? Dat kan op troostbeer@kpnmail.nl.

Wil je meer lezen over MS? Hier vind je boeken voor jonge en oudere kinderen Spreekbeurtboekjeswaarin multiple sclerose of het hebben van een handicap centraal staat.

Heb jij een tip voor een boek over MS? Laat het ons weten op prikbord@mskidsweb.nl!

Dagboek JasmijnJasmijn is een meisje van 8 jaar, en ze heeft best een fijn leventje. Omdat haar moeder MS heeft, gebeuren de dingen thuis toch wel eens anders. Jasmijns moeder schrijft er over in kleine verhaaltjes, zelf maakt Jasmijn de tekeningen. Veel leesplezier!

Daan en LotJulia Westenberg-van der Vat is 38 jaar en getrouwd met Martin. Ze is moeder van twee kinderen: Floris (12) en Marnix (11). Hier lees je de verhalen over Daan en Lot, geschreven door Julia. De moeder van Daan en Lot heeft MS.

MuiS kijkt TVEen enkele keer gaat een TV-programma over MS - of over iets wat daar mee te maken heeft.

 

Hier kun je deze uitzendingen terugkijken.

Handige adressen op Internet om meer te lezen over MS. Maar ook over bijvoorbeeld jonge mantelzorgers en speciale activiteiten vakanties voor jongeren.

 

Weet jij een goeie website, misschien wel de website van jezelf? Mail het naar prikbord@mskidsweb.nl.

MuiS denkt na

Als je te maken hebt met MS, dan hoor je veel moeilijke woorden. Hier staan er een paar uitgelegd, op alfabetische volgorde. Mis je een woord? Stuur een mailtje naar prikbord@mskidsweb.nl en we voegen jouw woord zo snel mogelijk toe aan de lijst.

Bieb

MuiS in biebIn de Bieb vind je van alles om te lezen. Van leuke en spannende dagboekverhalen tot boeken, links en uitleg van moeilijke woorden in het Woordenboek. En nog veel meer!

Tip: kijk ook eens naar de leuke (voorlees)verhalen van Daan en Lot.

 

Heb je zelf iets dat je wil toevoegen aan de Bieb? Mail dit ons op prikbord@mskidsweb.nl. Wij bekijken dan of we jouw idee kunnen uitwerken.

 

 

 

MSkidsweb maakt deel uit van www.msweb.nl

MSweb.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.