Filmpjes

Fout geparkeerd - 04-09-2015

Mensen die slecht ter been zijn, kunnen een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen. Maar wat gebeurt er in Brazilië als je op zo'n parkeerplaats gaat staan, terwijl je gewoon goed kunt lopen?

Nieuwe kamer voor Kai - 31-08-2015

In dit SBS6-programma Alles over Wonen krijgt Kai (10 jaar) een nieuwe kamer. Zijn moeder heeft MS en dan is klussen niet altijd meer vanzelfsprekend. Mede dankzij Stichting MS Research en Formido heeft Kai nu een prachtige kamer!

Lastig broertje dat MS heet... - 15-05-2015

In dit filmpje vertelt een vrouw dat zij MS vooral ziet als een lastig, irritant broertje dat haar steeds dwars zit. Het filmpje is in het Engels, dus misschien moeten mama of papa even meekijken.

 

Zieke knuffels - 22-01-2013

Op maandag 21 januari 2013 was het Radboudziekenhuis in Nijmegen tijdelijk omgedoopt tot het Teddy Bear Hospital. Tientallen kinderen brachten hun zieke knuffels mee om ze te laten behandelen door echte teddyberendokters.

Rolstoel als ijscokar - 23-03-2012

Niemand zit graag in een rolstoel, kinderen zeker niet. Daarom heeft de vader van deze jongen zijn rolstoel omgebouwd tot ijscokar. Leuk filmpje van de beste rolstoel ooit gemaakt!

Bungee jumpen in rolstoel - 23-03-2012

Een meisje in een rolstoel wordt in het Canadese Whistler van een brug gegooid om zo haar eerste bungeejumpsprong ooit te maken. Wij weten niet of wij dat zouden durven!

Grote ogen - 26-01-2012

Onze gehoorzenuwen zorgen ervoor dat we geluiden kunnen horen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk om te kunnen communiceren, maar ook om in de gaten te houden of er gevaar is. De oren van deze baby doen dit allemaal prima!

Kraai op een slee - 15-01-2012

Wel eens een kraai zien sleeën? Hij vindt het erg leuk en kan heel goed zijn evenwicht bewaren. Wanneer hij probeert te sleeën op een stuk dak waar geen sneeuw ligt, heeft hij snel door dat dát niet werkt!

Dansende wenkbrauwen - 15-01-2012

Dit meisje van 13 uit Australië heeft prima werkende zenuwen en spieren: ze kan haar wenkbrauwen laten dansen! Best lastig. Dat merk jevanzelf als jij het probeert na te doen...

Mensen kunnen bijzondere dingen - 15-01-2012

Mensen kunnen soms dingen doen die je niet voor mogelijk houdt. Kijk bijvoorbeeld naar de rolstoeler die als eerste voorbij komt! Ook de mensen die je daarna in de film ziet, doen bijzondere dingen.

Beautiful Day - U2 - 13-01-2012

Ieder jaar is in mei de Wereld MS dag, om aandacht te vragen voor de ziekte. De Ierse band U2 steunde in 2009 een wereldwijde campagne om duidelijk te maken dat MS in veel verschillende vormen kan voorkomen.

Omschrijving

Op deze pagina vind je verschillende mooie en leuke filmpjes. Ze hebben vaak niets met MS te maken en zijn gewoon om lekker te lachen en te ontspannen.Film

 

Heb jij zelf een goede tip voor een leuk filmpje? Stuur de link naar prikbord@mskidsweb.nl.

MSweb.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.