Bladerdeeg broodje zalm

Deze broodjes zijn gemaakt van bladerdeeg en belegd met roomkaas en appel. Dat zal vast smaken bij de (Paas)lunch! Lukt het niet of heeft de bladerdeeg te lang in de oven gezeten? probeer het gewoon nog een keer. Hoe meer je oefent, des te beter het lukt.

 

Vraag altijd even je vader of moeder om je te helpen als dat nodig is. Samen koken is veiliger en kan ook heel gezellig zijn.

 

PaaslunchWat? Bladerdeeg broodje zalm

Kooktijd? 15 minuten + 20 oventijd + afkoelen

Voor? 4 personen

Niveau? Makkelijk

 

Ingrediënten

4 plakken bladerdeeg (diepvries)

150 gram gerookte zalm

handje rucola sla

1 ei

1 bakje kruiden roomkaas

1 appel

snufje zwarte peper

 

Recept

1. Verwarm de oven op 180 graden.

 

2. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien door ze stuk voor stuk naast elkaar neer te leggen. Vergeet niet de plastic velletjes tussen de plakjes te verwijderen! Snijd ze dan 1 x doormidden tot 8 rechthoeken.

 

3. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

 

3. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bestrijk ze met een losgeklopt ei.

 

4. Bak ze in ongeveer 20 minuten krokant.

 

5. Laat ze daarna afkoelen en besmeer 4 stuks met een laag kruidenkaas.

 

6. Beleg ze met wat gerookte zalm en bestrooi met een snufje peper.

 

7. Verdeel wat rucola en stukjes appel er over.

 

8. Dek af met de overige plakken bladerdeeg.

 

9. En smullen maar met z'n allen!

 

Gepubliceerd op MSweb: 31-03-2017

MSweb.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.