Kids-nieuws

Medicijnen voor kinderen met MS - 14-07-2016

Het is belangrijk dat onderzoekers kijken welke behandelingen goed zijn voor kinderen met MS. Op dit moment wordt onderzocht of de 'volwassen' medicatie ook goed werkt voor kinderen, en of dit veilig voor hen is.

Nadine Dekker presenteert haar eigen boek! - 20-05-2016

Over Nadine Dekker (25) lezen we wel vaker op MSkidsweb. Nadine is nu 25 en heeft sinds haar 12e MS. Op de Wereld MS Dag, woensdag 25 mei, presenteert zij haar boek ‘Over Leven en overleven’.

Tecfidera bij kinderen met MS - 14-04-2016

Is Tecfidera veilig om te gebruiken voor kinderen met MS? Deze tabletten zouden moeten zorgen voor minder schubs. In twee ziekenhuizen is onderzoek gedaan naar de behandeling met dit medicijn van kinderen met MS.

Blaasproblemen bij kinderen met MS - 23-12-2015

De werking van je blaas wordt aangestuurd vanuit je hersenen en het ruggenmerg. Als dit niet goed meer gaat, kunnen er problemen ontstaan. Dit noemen we ook wel ‘neurogene blaasproblemen’. Je kunt bijvoorbeeld je plas moeilijk ophouden, waardoor je urine verliest.

Grijze stof hersenvocht kinderen met MS - 30-10-2015

Speciale ontstekingen van het centrale zenuwstelsel, zoals een oogzenuwontsteking, zijn bij kinderen zeldzaam. Zo’n aanval kan eenmalig zijn. Maar soms kan het een aanwijzing zijn dat iemand MS heeft.

Tysabri bij kinderen met MS - 22-10-2015

Natalizumab (ook wel Tysabri) lijkt goed te helpen bij kinderen met een actieve vorm van MS. Als andere medicijnen zoals Inteferon-beta en Glatirameeracetaat niet goed helpen, is Tysabri een goede optie.

ADEM bij kinderen - 15-07-2015

Heel soms krijgen kinderen de diagnose ADEM. Dit is een ziekte die lijkt op MS, maar kinderen met ADEM hebben slechts eenmalig last van deze ziekte. Heel zelden krijgen deze kinderen uiteindelijk de diagnose MS.

Behandelen van MS bij kinderen - 14-04-2015

In de kindergeneeskunde (pediatrie) is de laatste tien jaar meer aandacht en (h)erkenning voor het feit dat kinderen óók MS kunnen hebben. Pediatrie houdt zich bezig met de geneeskunde van kinderen tussen nul en 18 jaar.

Gratis e-boek: 'Jong & Chronisch Ziek' - 11-02-2015

Je wilt meedoen, jong zijn, je leven opbouwen. Door je klachten lukt dat niet, of niet zoals jij wilt. Maar ook mét een ziekte kan je een geweldig leven leiden. Een leven dat jou voldoening geeft, mee doen, gelukkig zijn!

Bij kinderen: MS lang niet altijd echt MS - 14-07-2014

Bij kinderen is MS uiteindelijk lang niet altijd echt MS, maar een ziekte die soms overgaat. Dat heeft Immy Ketelslegers van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam ontdekt.

Kinder MS centrum lanceert website - 29-01-2014

Het nationaal Kinder MS centrum van het Erasmus MC–Sophia in Rotterdam lanceerde gisteren haar website, speciaal voor kinderen en jongeren met MS: www.kindermscentrum.nl.

Diagnose MS bij kinderen sneller te stellen - 23-12-2013

Kort geleden zijn de criteria, waarmee je kunt bepalen of een kind MS heeft, verbeterd. In het Nationaal Kinder MS Centrum in Rotterdam zijn deze nieuwe criteria getoetst.

Nieuw boek over kinderen met MS - 03-12-2013

Maandag 2 december is een nieuw boek over kinderen met MS gepresenteerd: De MS van Tess. In het boek wordt uitvoerig verteld wat er in je lichaam gebeurt als je MS hebt en wat het betekent om deze ziekte te hebben.

Hoe is het om een handicap te hebben? - 18-11-2013

Donderdag 14 november ontdekten de leerlingen van de Franciscusschool in Ede gingen als eerste basisschool in Nederland aan de slag met het nieuwe lespakket van NSGK, dat kinderen leert over het leven met een beperking.

Filmpje voor website Kinder MS Centrum - 01-10-2013

Op 25 september hebben drie jonge mensen met MS een filmpje opgenomen voor het Nationaal Kinder MS Centrum. In dit filmpje is ook Wolter Kroes te zien, Vriend van Kinderen met MS. Iris (19) heeft MS en was er bij op deze dag.

Website voor kinderen met MS - 30-07-2013

Dankzij een subsidie van de Vriendenloterij is er nu een nieuwe website voor kinderen met MS.

Jonge mensen met MS - 16-04-2013

De MSIF heeft een online magazine gemaakt over 'Jonge mensen met MS' met verschillende onderwerpen die voor hen interessant zijn.

Kinderen met MS - 11-04-2013

Artsen zijn steeds beter in staat om MS bij kinderen vast te stellen. Onderzoekers hebben meer aandacht voor de kenmerken en het ontstaan van MS bij kinderen. Bovendien worden de ziekteverschijnselen bij kinderen sneller opgemerkt.

Het verloop van MS bij kinderen - 04-01-2013

Mensen die MS krijgen op kinderleeftijd doen er langer over om de verschillende fasen van invaliditeit te bereiken. Wel bereiken ze het begin van de secondair progressieve fase op jongere leeftijd dan hun volwassen lotgenoten.

Wolter Kroes ontmoet kinderen met MS (1) - 07-07-2012

Op uitnodiging van Stichting MS Research is Wolter Kroes op woensdag 4 juli 2012 aanwezig in het Sophia Kinderziekenhuis om kinderen met MS te ontmoeten.

Wolter Kroes ontmoet kinderen met MS (2) - 06-07-2012

Wolter ontmoet kinderen met MS en treedt daarna op voor alle patiëntjes in het Sophia Kinderziekenhuis.

Thuiszorg voor kinderen - 16-04-2012

Florence is een bedrijf dat thuiszorg aanbiedt. Sinds 3 april bieden ze ook speciaal voor kinderen thuiszorg aan.

Centrum voor kinderen met MS opgericht - 21-02-2012

Het Erasmus MC in Rotterdam richt een nationaal centrum voor kinderen met multiple sclerose op. Dit is mogelijk dankzij een gift van € 487.000 van de Vriendenloterij.

Iris vertelt over optreden met Wolter Kroes - 28-11-2011

Eindelijk was het zover! De kinderen (waaronder ik) die deze avond mochten optreden, hadden hier al weken zin in. Een optreden met Wolter Kroes!

Wolter Kroes 'Vriend van kinderen met MS' - 28-11-2011

Alle kinderen op het podium hadden een T-shirt aan met de tekst: Wolter is mijn vriend. Na het optreden werd Wolter officieel 'Vriend van kinderen met MS', dat stond dan ook op zíjn T-shirt.

Tysabri voor een meisje (12 jaar) met MS - 23-05-2008

Artsen hebben een meisje van 12 jaar het nieuwe medicijn Tysabri gegeven. Het meisje heeft een actieve vorm van MS. Eerder kreeg zij een ander medicijn tegen MS, maar dat hielp niet bij haar. Door de Tysabri verdwenen haar klachten.

MS bij kinderen - 22-04-2008

De MS-vereniging in Amerika is begonnen met onderzoek naar MS bij kinderen. Hier is een speciale studiegroep voor opgericht. Deze groep wil de zorg voor kinderen met de ziekte verbeteren.

'Ziek kind positiever dan gezond kind' - 11-03-2008

Zieke kinderen richten zich vooral op positieve gevoelens om het leven zo prettig mogelijk te houden.

Onderzoek naar MS bij kinderen - 14-09-2007

Onderzoekers weten nu dat veel kinderen met MS eerder ziek zijn geweest door het Epstein Barr-virus.

Medicijnen bij kinderen met MS - 12-08-2007

Onderzoekers uit Italië hebben 52 kinderen met MS onderzocht. Zij wilden weten of een medicijn kan helpen.

Nieuw Duits MS-centrum voor kinderen - 10-07-2007

De behandeling van MS bij kinderen is anders dan bij grote mensen. Daarom komt er in Göttingen een speciaal centrum voor kinderen en jongeren.

Betere diagnostiek bij kinderen met MS - 21-04-2006

Kinderartsen en neurologen hebben richtlijnen afgesproken om een goede diagnose te kunnen stellen bij kinderen met neurologische klachten.

Is interferon beta-1b ook veilig bij kinderen? - 28-03-2006

Onderzoekers hebben bij 43 kinderen bekeken of interferon beta-1b veilig is en niet teveel bijwerkingen geeft.

Canadees onderzoek naar kinderen met MS - 08-03-2006

In een Canadese groep kinderen met MS heeft een vrij groot gedeelte niet-Europese voorouders. Daarom zou mogelijk de woonplaats van voorouders van invloed kunnen zijn op het risico van het krijgen van MS op jonge leeftijd.

Vroege behandeling goed voor kind met MS - 08-02-2006

Als een kind de diagnose MS krijgt, is het goed om zo snel mogelijk met een behandeling te beginnen.

Omschrijving

MuiS leest de krantOp deze pagina's lees je nieuwsberichten die interessant of leuk zijn voor kinderen met MS. Sommige berichten  zijn al wat langer geleden in het nieuws geweest. We laten die verhalen staan, omdat ze nog steeds informatief zijn.

MSweb.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.