MS, en dan...

Kunnen kinderen ook MS krijgen? - 24-05-2010

Pas sinds 50 jaar weten we dat ook kinderen MS kunnen krijgen. Kinderartsen en neurologen (artsen die alles weten van hersenen en zenuwen) dachten lang dat kinderen geen MS konden hebben.

Kinderen met MS: de cijfers - 28-04-2010

Hoeveel kinderen in Nederland of op de wereld hebben MS? Dat is heel moeilijk te zeggen. Mevr. Ketelslegers, arts-onderzoeker van het Erasmus MC, vertelt ons hier iets meer over.

Is MS erfelijk? - 28-04-2010

Mijn vader (of moeder) heeft MS. Krijg ik het dan ook? Als kind met een vader of moeder die MS heeft, vraag je je dat vast wel eens af. Je vraagt je dan in feite af: is MS erfelijk?

Dezelfde medicijnen voor jong en oud? - 28-04-2010

Heb je als kind de diagnose MS gekregen en heb je relapsing-remitting MS? Dan is het verstandig dat je zo snel mogelijk begint met het gebruiken van medicijnen die de ziekte afremmen.

Kun je als kind met MS wel naar school? - 28-04-2010

Van sommige MS-klachten kun je last hebben op school. Vaak helpt het wanneer iemand op school vertelt over MS. Kun je dan toch naar school gaan, als je zelf MS hebt?

Boekje: Naar school met multiple sclerose - 27-04-2010

Een boek speciaal voor leraren en juffen van de basisschool en het voortgezet onderwijs. Het boek helpt bij het vinden van aanpassingen op en rond school voor kinderen die MS hebben en naar school gaan en het overleg met je familie.

Omroep Mik online: aan het werk - 26-04-2010

Omroep Mik laat in een reeks korte filmpjes (iedere week 5 video's) zien hoe jongeren met een beperking aan het werk zijn of kunnen komen. Omroep Mik is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid.

Omschrijving

MuiS denkt naGelukkig komt het niet heel vaak voor, maar een enkele keer krijgt een kind te horen dat hij of zij MS heeft.

 

Hoe is dat, als je zelf MS hebt en nog naar school gaat? Moet je medicijnen gebruiken en is de ziekte eigenlijk erfelijk? Dit en meer lees je hier.

MSweb.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.