;
skip to Main Content

10e Kinder MS dag

10 jaar Kinder MS Dag

Op zaterdag 16 mei is in de Efteling de 10e Kinder MS dag, speciaal voor kinderen en jongeren t/m 20 jaar met MS of ziekten die daarop lijken. Klik hier om de uitnodiging te bekijken. Let op: aanmelden moet vóór 16 april via mskinderen@erasmusmc.nl.

In 2006 vond de eerste Kinder MS dag plaats, speciaal voor kinderen die zelf MS hebben. Doel van deze samenkomst was om een gezellige én informatieve dag te beleven. Terwijl de ouders in gesprek gingen met de artsen, bekeken de kinderen onder begeleiding van vrijwilligers de dieren in Diergaarde Blijdorp. Een succes, want deze bijzondere dag werd ieder jaar herhaald, op verschillende plekken. Naast de genoemde dierentuin kwamen ook de Efteling, Dolfinarium en Burgers’ Zoo aan bod.

Als we terugkijken op deze bijeenkomsten, dan valt op dat ieder jaar meer mensen naar deze dag komen, en dat de reacties positief zijn. De laatste twee jaar sluit de informatieve ochtend af met groepsgesprekken. De kinderen met MS die bij de informatieve ochtend aanwezig zijn, bespreken aan de hand van stellingen wat zij merken van de MS in hun dagelijks leven.

Dit jaar is het thema ‘Meet the expert’. Verschillende specialisten lopen langs de verschillende groepen deelnemers om vragen te beantwoorden. Zo zijn een neuropsycholoog, uroloog, kinderneuroloog, arts-onderzoeker en een revalidatie arts aanwezig. Ook is er aandacht voor de stand van zaken van de eerste pil voor kinderen om MS af te remmen.

Om het tienjarig jubileum te vieren, komt er bovendien een special guest! Een tipje van de sluier kunnen we oplichten: ze stond in het eerste seizoen van The Voice of Holland in de finale. Dit belooft opnieuw een geslaagde dag te worden!

10jaar-Collage_Kinder_MS_dag

Omschrijving

Uitn_A5_MS_Blijdorp_2013Op zaterdag 16 mei is de

10e Kinder MS dag.

Ook een jubileum, gefeliciteerd! Hier vertellen we je meer over de komende dag én blikken we terug op de afgelopen jaren.

Back To Top