;
skip to Main Content

7c2Beer_introBeer is de knuffelbeer van een vrouwtje met MS. Hij is heel erg lief, maar soms best stout en een beetje brutaal! Samen met zijn baas en vrouwtje beleeft hij allemaal avonturen. Veel plezier met zijn berendagboek!

Wil je Beer mailen? Dat kan op troostbeer@kpnmail.nl.

Wil je meer lezen over MS? Hier vind je boeken voor jonge en oudere kinderen
Spreekbeurtboekje, 'Multiple sclerose (MS), Zo zit dat'waarin multiple sclerose of het hebben van een handicap centraal staat.

Heb jij een tip voor een boek over MS? Laat het ons weten op
prikbord@mskidsweb.nl!

3d2DagboekJasmijn_introJasmijn is een meisje van 8 jaar, en ze heeft best een fijn leventje. Omdat haar moeder MS heeft, gebeuren de dingen thuis toch wel eens anders. Jasmijns moeder schrijft er over in kleine verhaaltjes, zelf maakt Jasmijn de tekeningen. Veel leesplezier!

13bDaanLot_spreekbeurt_KurfJulia Westenberg-van der Vat is 38 jaar en getrouwd met Martin. Ze is moeder van twee kinderen: Floris (12) en Marnix (11). Hier lees je de verhalen over Daan en Lot, geschreven door Julia. De moeder van Daan en Lot heeft MS.

Handige adressen op Internet om meer te lezen over MS. Maar ook over bijvoorbeeld jonge mantelzorgers en speciale activiteiten vakanties voor jongeren.

Weet jij een goeie website, misschien wel de website van jezelf? Mail het naar
prikbord@mskidsweb.nl.

1be20_muisvraagtekenAls je te maken hebt met MS, dan hoor je veel moeilijke woorden. Hier staan er een paar uitgelegd, op alfabetische volgorde. Mis je een woord? Stuur een mailtje naar prikbord@mskidsweb.nl en we voegen jouw woord zo snel mogelijk toe aan de lijst.

bd0gesch-lydwinaEeuwenlang hadden mensen klachten zonder te weten waar die vandaan kwamen. Soms schreven ze over die problemen in sagen of in dagboeken, die verhalen zijn bij ons terechtgekomen. Hier vertellen we meer over de geschiedenis van MS.

Bieb

24_muisbiebIn de Bieb vind je van alles om te lezen. Van leuke en spannende dagboekverhalen tot boeken, links en uitleg van moeilijke woorden in het Woordenboek. En nog veel meer!

Tip: kijk ook eens naar de leuke (voorlees)verhalen van Daan en Lot.

Heb je zelf iets dat je wil toevoegen aan de Bieb? Mail ons op prikbord@mskidsweb.nl. Wij bekijken dan of we jouw idee kunnen uitwerken.

MSkidsweb maakt deel uit van
www.msweb.nl

Back To Top