Op 31 mei 2017 is het Wereld MS dag en op die dag wordt een voorleesmarathon georganiseerd. In het bijzonder is er aandacht voor het nieuwe kinderboek ‘Een Moeder vol Stoplichten’.  De voorleesmarathon zet kinderen met een ouder met MS in het licht, zodat zij zich gesteund voelen.Nieuws17_boek-stoplichten_VK

 

De hele dag wordt er in Nederland op scholen en in huiskamers voorgelezen uit het boek. Het voorlezen wordt gefilmd en op Facebook gezet. Iedereen kan meedoen door de eerste hoofdstukken van het boek van de website van de uitgever te downloaden. Dan kun je je voorlees-filmpje op de Facebook-pagina van het boek zetten.

 

Stichting MS Research verspreidt 1000 exemplaren van het boek onder neurologen en MS-verpleegkundigen. Presentator Klaas van Kruistum, bekend van Zapplive, Checkpoint en Klaas kan alles, draagt de actie een warm hart toe. Hij doet op de Facebook-pagina van Een Moeder vol Stoplichten een oproep om mee te doen aan de voorleesmarathon. Klik hier om de oproep van Klaas te zien!

 

Win dit boek!

MSkidsweb mag 3 exemplaren van dit boek weggeven. Heb jij hier interesse in? Mail ons waarom jij dit boek goed zou kunnen gebruiken naar prijsvraag@mskidsweb.nl. Wie weet ben jij één van de gelukkigen!

 

Het boek vertelt het verhaal van Amelie wiens moeder plotseling ziek is. Ze heeft MS. Ze kan ineens geen lange wandelingen meer maken en ligt vaak in bed. Amelie snapt niets van de ziekte. Soms is Amelie boos en verdrietig, dan weer vrolijk en blij. Maar mag dat wel als je moeder zo ziek is?

 

Het verhaal biedt herkenning en erkenning aan kinderen tussen de 8-12 jaar. Er zit ook een doe-boek bij dat kinderen helpt om hun ervaringen op een rijtje te zetten en hun eigen verhaal te vertellen over de ziekte van hun ouder. Want vertellen hoe je je voelt helpt!

 

Informatie voorleesmarathon:

klik hier voor meer informatie over de voorleesactie.

Klik hier voor de eerste hoofdstukken van het boek.

 

Op 16 juni is er voor zorgprofessionals en leerkrachten een studiemiddag. Klik hier voor meer informatie.

 

Door: Angelique

Bron: MS Research

 

Gepubliceerd op MSweb: 29-05-2017

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *