Nieuws17_boek-stoplichtenAmelie is 9 jaar als haar moeder plotseling ziek wordt. Ze begrijpt niets van de ziekte van haar moeder. Het enige dat ze weet is dat het een rotziekte is die nooit meer overgaat. Thuis is opeens helemaal geen fijn thuis meer.

Ze weet zich geen raad met haar gevoelens. Soms is ze heel boos, dan weer heel verdrietig. En soms ook gewoon wel vrolijk, maar mag dat wel als je moeder zo ziek is? Ze heeft het idee dat niemand haar begrijpt. Ook haar kleine broertje Jonathan en haar grote zus Nina niet. Behalve haar oude buurman. Hij lijkt wel te willen luisteren en geeft haar soms ook nog goede raad. Zo’n goede raad dat ze op zoek gaat naar een slimme dokter die haar moeder beter kan maken. Maar dat lukt natuurlijk niet. Wel schrijft de dokter haar een mooie brief en leert Amelie en vooral ook haar gezin hoe ze de ziekte een plek in hun leven kunnen geven.

Een Moeder vol Stoplichten is een spannend en ontroerend lees- én doeboek voor kinderen van 8 – 12 jaar. De hoofdstukken worden afgewisseld met opdrachten zodat de lezer zelf aan de slag kan. Zo ontdekt hij of zij op een andere manier wat multiple sclerose (MS) is en wat het betekent in het dagelijks leven. Het boek geeft tips om in een gezin met elkaar in gesprek te gaan. Maar het is ook gewoon een heel mooi en fijn boek om zelf te lezen of voor te lezen en zo beter te begrijpen wat er allemaal gebeurt als iemand plotseling MS krijgt.

Je kunt het boek in de boekhandel kopen of bestellen via de uitgever.

Gepubliceerd op MSkidsweb: 02-06-2017

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *