Het prentenboek ‘Mijn zusje is gehendiekept’ krijgt een vervolg: ‘Mijn zusje is gehendiekept en we gaan naar school’. Schrijfster Marie-José zag dat kinderen vaakBiebboekGehendiekept_school vragen hebben over haar gehandicapte dochter. In haar eerste boek legde ze uit wat het betekent als een kindje gehandicapt is. In het vervolg laat ze zien hoe dat dan gaat op school. Een deel van de opbrengst doneert ze aan NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

Marie-José heeft twee dochters, de tweeling Bente en Elin van zes jaar oud. Elin heeft een handicap en daar krijgt Bente veel vragen over. Dat bracht Schelvis op het idee een kinderboek te schrijven. Dat boekje is goed ontvangen en meerdere malen herdrukt. Reacties van lezers waren hartverwarmend.

Schelvis: “Ik heb op vele basisscholen en instellingen lezingen gegeven. Daar kwam steeds de vraag naar voren: maar als Elin helemaal niks kan, wat doet ze dan de hele dag op school? Het werd me duidelijk dat kinderen eigenlijk niet weten wat die kinderen die in die busjes naar school gaan, eigenlijk de hele dag doen? Dat was voor mij de reden om dit tweede boekje te schrijven. Deze kinderen krijgen soms iets anders les, en therapie, maar moeten ook hard werken net als zij!”

Net als bij het vorige deel doneert Schelvis weer een deel van de opbrengst aan NSGK. “Deze mooie stichting is er zowel voor de zorgintensieve kinderen en jongeren als voor hun ouders. We delen dezelfde visie: ook al zijn deze kindjes stuk voor stuk bijzonder, in een bijzondere positie wil eigenlijk niemand zijn. Gehandicapte kindjes willen ook spelen en erbij horen!”

‘Mijn zusje is gehendiekept en we gaan naar school’ kost 14,95 euro (excl. € 3,84 verzendkosten); daarvan gaat 1 euro rechtstreeks naar NSGK. Het boek is te bestellen via info@bentelin.nl. Kijk voor meer informatie over dit boek op hun Facebook-pagina..

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *