MS komt niet alleen bij volwassen mensen voor. Ook kinderen of jongeren kunnen de ziekte krijgen. Op de hele wereld zijn er ongeveer 2,3 miljoen mensen met MS. Zo’n 2 tot 4 procent van hen kregen de eerste klachten voordat zij 18 jaar waren. Dat zijn dus 46.000 tot 92.000 kinderen. Daarom is er nu een gids voor ouders die een kind met MS hebben.

MS bij kinderenDiagnose

Het stellen van de diagnose MS is bij kinderen lastig, doordat MS zo zeldzaam is en er veel ziektes zijn die op MS lijken. Daardoor is het niet altijd duidelijk of iemand echt MS heeft. Het kan dus lang duren voordat de juiste diagnose gegeven kan worden.

Neurologen

Neurologen hebben gelukkig steeds beter door dat ook kinderen MS kunnen hebben. De manier waarop een diagnose gesteld kan worden, is ook verbeterd. Daardoor blijft het aantal kinderen met MS groeien.

Vragen in de gids

Als bij een kind MS is vastgesteld, kunnen ouders veel vragen hebben. Stichting MS Research heeft de brochure “MS bij kinderen, een gids voor ouders”  * gemaakt. De gids geeft aan waar een kind misschien zorg voor nodig heeft. Ook lees je waar je hulp kunt krijgen. Het bevat tips voor de omgang met een kind MS. Klik hier om de gids aan te vragen of te downloaden.

*vertaald vanuit een Engels gids gemaakt door MSIF.

Voor meer informatie over MS bij kinderen klik je hier.

 

Bron en inzage online gids: www.msresearch.nl

Door: Angelique

Oorspronkelijk geplaatst op MSkidsweb: september 2017

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *