Volgens een Amerikaanse studie krijgen kinderen en tieners met MS te weinig ijzer binnen. Dit kan gevolgen hebben voor hun immuunsysteem en zenuwstelsel.

Spinazie
Spinazie is ijzerrijk voedsel

Bij het ontstaan van MS spelen meerdere dingen mee. Belangrijk hierbij kan zijn wat je eet. Het is nog niet goed bekend hoe belangrijk dit is. Kunnen kinderen en tieners hierdoor eerder MS krijgen? En welke vorm?

Onderzoekers keken naar mogelijk verband tussen MS bij kinderen/ tieners en wat zij eten. Voor het onderzoek moesten 312 kinderen jonger dan 18 jaar met MS en 456 gezonde personen (of hun ouders) een vragenlijst invullen.

Na het bekijken van de antwoorden zagen de onderzoekers dat vooral bij kinderen/ tieners met MS niet genoeg ijzer in hun lichaam zat.

Het is niet zo dat je voedingspatroon persé te maken heeft met dat je MS krijgt. Maar het lijkt wel een grote rol te spelen. Daarom zou het meer onderzocht moeten worden. IJzer is namelijk een belangrijk mineraal voor het lichaam. Te weinig ijzer kan schadelijk zijn voor het immuunsysteem en het zenuwstelsel.

Bron: Website multiplesclerosisnewstoday.com

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *