Een heerlijke traktatie voor een gure herfstdag of een koude winterdag. Lekker met echte chocolade. Misschien niet een echt gezonde traktatie, maar af en toe mag je jezelf ook eens verwennen met iets zoets.

 

Wat? Warme speculaaschoco
Kooktijd? 10 minuten
Voor? 4 grote bekers

Ingrediënten
800 ml melk, halfvol
2 theelepels specerijenmix voor koek & speculaas
200 gram chocolade, puur
125 mililiter (ml) slagroom
2 eetlepels suiker
2 eetlepels schuddebuikjes (vraag je ouders wat dit zijn)

Recept
1.  Doe de melk met de specerijenmix voor koek & speculaas in een pan en warm het op. Laat het net niet koken. Dit heet “tegen de kook aan”.

2. Draai het vuur laag en voeg de pure chocolade in blokjes toe. Laat de chocolade op laag vuur in de warme melk smelten.

3. Klop intussen de slagroom met de suiker stijf. Schenk de chocolademelk in 4 glazen of bekers die tegen warme drank kunnen (= hittebestendig). Schep er een flinke klodder slagroom op. Bestrooi met de Schuddebuikjes en een beetje extra specerijenmix.

Mmm, smakelijk smullen!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *