“Zeg vrouwtje.”838Beer_04
“Ja, Beer?”
“Wat is het hier heet, hè?”
“Nou enorm, Beer!”
“Gaan we zo zwemmen?”
“Wil je dat graag, Beer?”
“Ja, wij beren zijn dol op zwemmen!”
“Maar eeeh… Ook knuffelberen?”
“Vooral knuffelberen!”
“OK dan Beer, dan gaan we zwemmen!”
“Oooooh, joepie!!”

We zijn op vakantie in Italië. Met de caravan. Ja, dezelfde als toen in Luxemburg. Toen was het bere-koud, maar nu is het echt bere-heet! Het vrouwtje houdt wel van zon, maar niet van die hitte. Daar wordt ze altijd een beetje naar van. Dat komt door de MS. Daar krijgt ze allerlei klachten van en dat is heel vervelend. Het is voor haar belangrijk om een beetje te kunnen afkoelen.

Dat betekent dat het baasje altijd campings uitzoekt met een zwembad. Het liefst een beetje warme zwembaden. Want van koude zwembaden krijgt het vrouwtje weer zwabberpoten. Of krijgt ze ineens last van haar handen. Die zijn normaal gevoelloos, maar in koud water zijn ze dan weer overgevoelig. Ja, het is wat!

Op deze camping hebben we een heel mooi zwembad. Ik zag het en ik kreeg gelijk zin om erin te springen! Maar dat mocht niet van het vrouwtje. Ik moest eerst een badmuts op! Nou vraag ik je! Ik wist niet eens wat dat was, een badmuts. “Nou”, zei het vrouwtje, “Dat is een heel strak, elastisch, kunststof ding dat je over je kop moet trekken. Dat moet omdat er anders haren in het zwembad komen. Dat vinden ze hier niet hygiënisch”. “Maar al die mannen hier hebben allemaal kale hoofden en enorm veel haar op hun lijf. Eigenlijk net beren. Moeten ze dan ook een duikpak aan?” “Eeehmn, nee, Beer. Da’s een beetje raar hè?” “Ja, wel een beetje. Want hoofdhaar mag niet, maar lijfhaar wel. Da’s dan ook hiegniek. Moeilijk woord, hoor…”

Eerst deed het vrouwtje zo’n ding op haar kop. Dat zag er stom uit! Ik heb heel erg gelachen! Toen het baasje. Dat zag er nog raarder uit. Hij leek wel een monnik! Maar ja, toen moest ik. En voordat ik het wist, had de baas al een foto van mij gemaakt. Leuk hoor, baas. Dûhûh! Het ding paste nauwelijks op mijn kop. Mijn oren pasten er niet onder. Het was dus best wel een gedoe, zeg!

Maar toen mocht ik eindelijk het water in! Lekker!! Echt helemaal super. Spetteren en spelen! Er zat alleen geen zalm in het water. Dat was wel een beetje een tegenvallertje, want ze hadden wel een soort beekje gemaakt. Maar daar hingen allemaal mensen in. Ik weet ook niet precies wat ze daar deden. Bruin worden, denk ik. Nou, dat vind ik stom. Ik ben al bruin! En ze hadden alle zalm weggejaagd.

Na afloop moest ik wel een beetje opdrogen. Behalve mijn kop, want die was door die rare badmuts lekker droog gebleven. Nou maar hopen dat we morgen weer gaan zwemmen. Hoewel ik nog steeds niet begrijp dat hoofdhaar niet in het zwembad mag en lijfhaar wel.

Nou, doei!
Beer

Fotografie: Martin de Bouter

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *