“Beer!”Opdr_skype-aap_200x300
“Ja?”
“Je hebt mail!”
“Huh? Ikke?”
“Ja jij! Je heet toch Beer?”
“Ja, ik ben Beer. “
“Nou, dan heb je mail. Van Aap.”
“Aap? Wie is dat, Aap?”
“Ja, dan moet je je mailtje ff lezen. Dan weet je het.”
“Ja, dûhuh… Ik ga wel kijken.”

Nou, ik had inderdaad mail. Van Aap. Aap is een knuffelaap. Aap schreef dat hij m’n verhaaltjes heel erg leuk vindt. En dat hij ook een vrouwtje met MS heeft. En dat hij – samen met dat vrouwtje – deze zomer een hele lange wandeling ging maken in Frankrijk. Nou, daar wilde ik wel eens wat meer van weten. En toen heb ik met hem geskaijpt. Hieronder vind je een verslag van ons gesprekje.

“Dag Aap. Hier Beer (ahum) – over.”

“Ha Beer! Wat leuk dat ik je nu in het echt spreek. Ik ben best wel een beetje fan van je.”

“Oh – bloos – wat leuk. Zeg Aap, jij woont best wel ver weg hè?”

“Ja, ik woon helemaal in Ierland.”

“Zo hé! Waar ligt dat helemaal?”

“Nou, da’s bij Scheveningen de zee in en dan na een flink stuk zwemmen niet dat eerste grote eiland wat je tegenkomt (da’s Groot Brittannië), maar – na nog een stukje zwemmen – het tweede eiland. Niet zo groot, maar veel mooier natuurlijk en bere-gezellig!”

“En dan ben je deze zomer helemaal naar Frankrijk gegaan met je vrouwtje om daar te gaan wandelen? ”

“Ja, dit jaar zijn we naar Frankrijk gegaan om een wandeling te doen voor een goed doel voor het vrouwtje haar MS. Dat heet ‘Overcoming Multiple Sclerosis’ en is wat het vrouwtje volgt. Ze eet een speciaal dieet en moet altijd sporten en vitamines nemen. Nou, ik neem liever een snoepje maar vind soms wandelen ook wel leuk! We liepen wel 250 kilometer in 12 dagen. Maar we namen ook een ezel mee. Dat klinkt wel een beetje gek, hè! We hadden niet zomaar een ezel in onze tas hoor! Die konden we huren (dat klinkt ook wel een beetje gek eigenlijk, een ezel huren.. Kun je dan ook knuffelberen huren denk je? Nou ja…) en ging met ons mee. Hebben we drie jaar geleden ook gedaan toen vrouwtje net te horen had gekregen dat ze MS had (en zaagsel in haar hoofd!). Ons baasje en vrouwtje wisten toen niet zo goed hoelang ze nog lekker ver konden blijven wandelen en ze had wat vaker zwabberpoten, maar nu gaat het veel beter en gaan ze dit doen. ”

Wauw Aap, dat klinkt wel reuze spannend zeg!! Mag ik vragen of je hierover een verhaaltje wilt schrijven? Want ik denk dat onze lezers wel willen weten hoe dat allemaal is gegaan.”

“…”

“Aap? Ben je er nog?”

“…”

“Aap? AAP!?”

“Ja, Beer ik ben er nog. Wat een ontzettend leuk idee! En wat een eer! Zo leuk! Ik ga er een heel mooi verhaal van maken voor MSkidsweb.”

“Nou, ik ben heel erg benieuwd. Succes met het schrijven, Aap. Enneh, over en uit!”

“Ja, doei Beer! Holy snotjes! Vrouwtje! Waar is m’n pot met snoepjes? En m’n laptopje? Ik ga schrijveeeen!!!”

tuut tuut tuut…

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *