“Hop hop, Beer!”Opdr_Beer_19_200x300
“Nee, dat doe ik niet!”
“Zit niet te zeuren, Beer! Je doet het wel!”
“Nietes, ik doe het niet!”
“Welles, je doet het wel! Kom hier met die kop!”
“Nee, nee, NEE! Ach vrouwtje, alsjeblieft? Dat is toch nergens voor nodig?”
“Nou, Beer, daar denken die hoge heren in Brussel heel anders over…”
“Ja, maar die zitten nooit op de fiets! Die rijden rond in van de dure auto’s met chauffeur. In van die stinksteden.”
“Desalnietteplus, Beer, regels zijn regels! Anders krijgen we een boete.”
“Oh. Nou. Dat vind ik stom! En toch doe ik het niet!”
“Hmmmm… Weet je, dan doe ik het ook niet (giechel). Dan zijn we samen burgerlijk ongehoorzaam.”
“Goed vrouwtje, gogogogo!!”

Oh gelukkig! Ik hoef geen brommerhelm op achterop de fiets. Nou, niet zomaar een fiets, de elektrieke fiets. (“Elektrische fiets, Beer!”). Oh ja, nou, elektrieke fiets dus. Van het vrouwtje. Het vrouwtje fietst best graag, maar door de MS heeft ze niet zoveel energie en kracht in de achterpoten. Dus toen heeft ze een elektrieke (“Beer!”), sorry, elektrische fiets gekocht en daar scheurt ze nu mee door het dorp. Nou ja, scheuren…

Ze gaat lang niet zo hard als al die dames en heren van een jaar of zeventig. Als ze op die fiets zit, wordt ze nog steeds links en rechts ingehaald door iedereen. Maar ze geniet echt van de omgeving en het fietsen zelf kost haar lang niet zo veel energie als vroeger. Een echte uitvinding dus! Als ze een goede bui heeft mag ik achterop. Ze heeft hele rare fietstassen met knalgroene kikkers erop. Valt ze goed op tussen de bananen. (“Bananen, Beer?”) Nou zalmen dan! Wie schrijft hier nou, jij of ik vrouwtje??

In elk geval mag ik dan achterop en met m’n poten in die fietstassen. We trekken dan mega bekijks. Ik houd ervan, hoor. Lekker de wind door m’n vacht. En het vrouwtje lekker trappen. Echt een uitje. Alleen, het vrouwtje vertelde mij net dat het over en uit is met die wind door m’n vacht. Eén van onze ministers heeft van Hoge Heren in Brussel te horen gekregen dat we een brommerhelm op moeten op de elektrieke fiets. Want zij vinden dat een brommer. Nou vraag ik je?

Hoe moet dat dan met mensen in een scootmobiel? Of op een snorfiets? Moeten zij dan geen brommerhelm op?! Zo’n groot, topzwaar ding met zo’n klep tegen de hommels? En een elektrieke fiets is toch geen brommer? Of ben ik nu helemaal van zaagsel?!

Nou, ik ga het echt niet doen. ECH NIE! En het vrouwtje ook niet, zei ze net. Dan zijn we lekker beerlijk ongehoorzaam. Die boete betaal ik dan wel van m’n spaargeld en de agent prop ik in m’n fietstas. Pûh!

Nou doei,
Beer

Fotografie: Martin de Bouter

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *