“Zeg vrouwtje?”
“Ja, Beer?”
“Mag de verwarming uit?”
“Huh? De verwarming staat helemaal niet aan, Beer.”
“Wellus.”
“Nietus.”
“Wellus!”
“Nietus!”
“WELLUS!! Het is hier bereheet! En buiten ook. Ik zag net nog een musje verdoofd van het dak vallen. Dus doe die kachel uit!”
“Er is niks mis met onze verwarming, Beer. We hebben een hittegolf. En die duurt nu al weken. En daar kan ik niks aan doen.”

Een hittegolf! In Nederland! Het lijkt hier wel Zuid-Spanje. Nooit gedacht dat het hier zo heet kon worden. En dat het ook maar niet ophoudt. Da’s echt berevreemd. En ik word er zooooo slooooom van!

Toen het vrouwtje net MS had, heeft ze tegen de baas gezegd: “Ik laat me door de MS mijn plezier in de zomer niet vergallen.” Dus ook al was het warm, ze ging toch heel vaak wel naar buiten. Maar nu verzet ze al dagen geen poot meer. Laat staan naar buiten.

Ja, ‘s avonds gaat ze nog wel samen met de baas buiten eten in de tuin. Dan geeft ze de planten water, brengt de kat weer bij kennis en babbelt ze met de buren. Drie keer raden waar ze het over hebben, haha.

Nu wilde het vrouwtje heel graag zo’n water-machine-geweer, zodat ze watergevechten met de baas kon houden. Maar die waren overal uitverkocht. Alle kinderen in de straat hadden er wel één. Eentje heeft het vrouwtje zelfs midden in haar snuit geraakt! Beregemeen, want ze kon niet terugschieten! Ik heb nog voorgesteld om een waterbommetje van een ballonnetje te maken. Die wilde ik dan zelf voor haar wel uit het raam smijten, bovenop dat grut. Hahaa! Knuffelbeeeeer power!!

Om het goed te maken heeft de baas nu in de slaapkamer een frisseluchtmachine laten bouwen. Erko noemen ze dat (airco, Beer, anders begrijpt niemand het…). Dat is een heel handig apparaat. Je drukt op de afstandsbediening, net als bij de teevee, en dan komt er een lekker koel windje in je snuit. En nu is het daar lekker koel. Dan kan ze in elk geval lekker slapen. En ik ben niet meer zoooo slooooom….

Maar ondanks dat mag het van het vrouwtje en van mij best een beetje minder heet worden. Misschien zelfs zoveel minder heet dat zo nu en dan de verwarming weer eens aan kan.

Nou doei!
Beer

Fotografie: Martin de Bouter

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *