Beer…Beer_15_200x300
Ja…
Beer!
Jaja..
BEER!!!
Ja, eh, oh Baas. Ja?
Kom achter het stuur vandaan, Beer!
Ja maar, ooooh, maar ik vind het zo leuk!
Dat kan wel zijn, Beer, maar je hoort niet achter het stuur.
Knuffelberen kunnen nou eenmaal niet autorijden.
Maar dan kan ik toch net doen alsof?!
Beer..
Ja..
Beer!
Jaja! Ik kom er al achter vandaan…
Ik mag hier ook nooit wat.
Och dûhûh! Je mag zo mee een ritje maken.
Oh ja? Oh LEUK!
Alleen zal ik dan sturen, OK?
OK!

We gaan een ritje maken met de cabrio en ik mag mee! Dat vind ik zo ontzettend leuk! Als het zonnetje schijnt en het is niet koud, dan gaat het dakje van de auto open. En dan zit je ineens met je snuit in de open lucht. En als de baas gaat rijden dan krijg ik allemaal rijwind om m’n zaagselkop. En dat is zo lekker!

De baas heeft deze cabrio al heel lang. Hij heeft ‘m ergens tweedehands op de kop getikt. Ook voor het vrouwtje, hoewel de baas er eigenlijk altijd in rijdt. Het vrouwtje kan niet meer echt wandelen en lange stukken fietsen lukt ook niet meer zo goed. Dan is zo’n cabrio een hele leuke oplossing. Je komt nog eens ergens én je zit met je snuit in de zon!

Vandaag gaan we een stukje rijden langs de Vecht. Dat is een heel mooi riviertje dat tussen Amsterdam en Utrecht stroomt. Aan de Vecht wonen heel veel rijke mensen en ook Bekende Nederlanders. Ze wonen in hele grote dure huizen. En daar rijden we dan langs.

Op zo’n mooie dag als vandaag is het wel heel druk langs de Vecht. Heel veel mensen die fietsen. Daartussendoor een verdwaalde wielrenner of motorrijder. De baas houdt normaliter wel van een beetje doorrijden, maar als hij in de cabrio rijdt, dan is hij heel relaxed. Dan zet het vrouwtje een mooi muziekje op en we zigzaggen vrolijk tussen de fietsers door. Heel veel fietsers vinden het helemaal niet leuk dat wij tussen hun door rijden. Maar zij weten niet dat het vrouwtje natuurlijk ook best graag op de fiets zou zitten. En dat ze dat dan niet kan.

In de cabrio voel ik me echt helemaal DE BEER. Kijk maar naar de foto: zie ik er niet cool uit met m’n zonnebril? Die is niet alleen tegen de zon, maar ook tegen alle vliegjes die we tegenkomen. Soms raast er zelfs een hommel door m’n haar. Echt waar! En verder sjans ik altijd met alle kinderen die ik tegenkom. Het liefste meisjes natuurlijk, hoewel jongens ook wel leuk zijn. Die vinden me dan heel stoer en dat ben ik ook. Ik ben de CABRIOBEER! Helaas kom ik maar zelden een leuke knuffelberin tegen. Nou ja, een beer kan niet alles hebben.

Nou Doei!

Beer

Fotografie: Martin de Bouter

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *