“Nou, proost Beer!”
“Jij ook vrouwtje. Fijn dat we weer veilig thuis zijn.”
“Wat vond jij nou het leukste moment van de vakantie, Beer?”
“Nou, eeeeh…. Jeetje vrouwtje, wat is DAT?”
“Wat Beer?”
“Nou, die plekken op de muur?”
“Oh nee, lekkage! Het dak lekt, Beer.”

“Hellepie BAAAAAS!!!”

 

Oh jeetje! We zijn echt net thuis van vakantie. Lekker weer gehad enzo en heel weinig regen. Maar hier in Nederland was het natuurlijk wel nat geweest. En nu zitten er allemaal vieze plekken op de muur.

De Baas is heel erg handig, dus die ging gelijk plannen maken om het dak te repareren. De volgende morgen maakte hij een lijst met dingen die hij moest kopen en hij ging ook op het dak kijken.

Nu moet je weten dat na vakanties het vrouwtje altijd heel erg moe is. De meeste mensen hebben meer energie en zijn uitgerust na hun vakantie, maar het vrouwtje niet. Die moet na een weekje vakantie bijna een week bijkomen. Raar hè? Toen ze nog werkte, vonden sommige van haar collega’s haar heel vreemd. Bijkomen van je vakantie? Dan kun je maar beter niet gaan.

Maar zo werkt het nou ook weer niet. Want op vakantie ben je even helemaal ergens anders en dat helpt het vrouwtje om eens goed het zaagsel in haar kop op te schudden. De hele tijd maar een beetje in dat drassige kikkerlandje rondhangen: daar wordt geen beer blij van.

Dus het vrouwtje was heel erg moe en de Baas ging heel erg klussen. Tja, dan kun je er op wachten. Bij allebei sloeg de stress toe! En we waren net thuis! Wat te doen als knuffelbeer? Nou enerzijds probeerde ik de Baas te helpen door van alles en nog wat het dak op te slepen. Maar die dingen waren vaak heel zwaar en met m’n zwabberpoten maakte ik natuurlijk geen schijn van kans. En ik stond de baas heel erg in de weg.

Anderzijds probeerde ik het vrouwtje op te vrolijken, want die was zo moe en kon in die herrie niet slapen. Ik ben op haar kop gaan zitten, heb geprobeerd m’n voorpoten in haar oren te stoppen. Dan hoefde ze niet naar dat getimmer en gezaag te luisteren. Maar om eerlijk te zijn hielp het voor geen meter!

Het enige wat ik nog kon doen, was ze ‘s nachts een poot geven om vast te houden. En dat deden ze allebei, ieder één. Zo heb ik ze toch nog een beetje kunnen helpen.

Inmiddels is het dak gerepareerd en dat is maar goed ook! Want de herfst is aangebroken en dan kun je maar beter waterdicht zijn als huis.

Nou doei
Beer

Fotografie: Martin de Bouter

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *