“Grzzz… zzz… Grzzz … zzz”Opdr_Beer_16 (1)
“Beer, wakker worden!”
“Grzzz… zzz… Grzzz … zzz”
“Hallooooh. Luilakbeer!”
“Grzzz… zzz… Grzzz … zzz”
“BEER! WAKKER WORDEN!!!”
“Huh? Vrouwtje? Waddizzeraandehand?”
“Beer, je gaat weer aan de bak!”
“Huh? Welke bak? Bakfiets? Kattenbak?”
“Hmpff. Doe niet zo flauw, Beer. Je gaat weer Beerverhalen schrijven!”
“Echt? Meen je dat vrouwtje? Mag ik weer los?”
“Ja, Beer, je mag weer los. Je zomerslaap heeft nu wel lang genoeg geduurd. Sterker nog: het is hartje winter! Nog sterker: het is al 2015!”
“Heb ik zo lang geslapen? Oooh en dat terwijl er zoveel is gebeurd! Ik ben echt een luilak, hè?”
“Ja, echwel. Hier is de laptop. Veel succes!”

Nou, ahum, ik ben weer TERUG! Heb een tijdje niets geschreven want er waren zoveel dingen gebeurd. Ik moest even een berenslaap doen om een beetje bij te komen. Wat er dan allemaal gebeurd is?

Allereerst hebben we van het voorjaar een hele slechte sleurievakantie gehad. De baas is heel ziek geworden en we moesten halsoverkop weer naar huis. Toen we thuiskwamen was onze kater Woezel weggelopen. Vervolgens was zijn zusje Pip daar zo eenzaam van dat ze allemaal kleine beestjes in huis heeft uitgenodigd: VLOOIEN! Hè, bah! Nou, je raadt al waar mijn aankomende Beerverhalen over gaan (hihi).

Verder kregen de baas en het vrouwtje het weer eens in de kop om te gaan verbouwen. Na alle rotzooi vorig jaar bij de verbouwing van de badkamer dacht ik dat ze nu wel wijzer waren geworden. Nou, niet dus. Er moest en zou ook nog een nieuwe keuken komen. Wat een zooitje weer, maar wel inspiratie voor weer een Beerverhaal. Want hoe ‘overleefde’ mijn vrouwtje deze actie nu weer?

Het vrouwtje was uiteindelijk zo flauw van dit alles dat de baas in een vlaag van – tja, verweekte hersencellen – haar voor Sinterklaas nóg een troostbeest heeft gegeven. Alsof ik niet genoeg troost kan bieden!  Het is een knuffelhond en hij heet Woef. Nou, die bemoeit zich echt met alles! Hij steekt z’n brutale snuit overal in.

Verder heb ik kennisgemaakt met de allereerste Troostbeer die het vrouwtje ooit gekregen heeft. Deze Beer is al heel erg oud en grijs; eigenlijk wit. Een soort Gandalf onder de Troostberen (van de Hobbit, weet je wel?) of Perkamentus van Harry Potter. Hij was erbij toen het vrouwtje ruim 15 jaar geleden haar allereerste schub kreeg. Dus dat verhaal hebben jullie ook nog tegoed.

Maar als aller- aller- ALLEReerste ga ik jullie een beregoed 2015 wensen!! Maak er een mooi jaar van met al jullie vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes!! Dan doe ik het ook…

Nou doei, Beer

Fotografie: Martin de Bouter

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *