Free_Oberitas-beer_32_200x300px

“Waaaaah!! Hellepie!!”
“Vrouwtje! Wat is er aan de hand?!”
“Niks! Nou ja,niks… Ik ben op de weegschaal gaan staan, zucht.”
“Nou en? Wat is daar zo erg aan, vrouwtje?”
“Nou, Beer, ik schrik me een hoedje! Dat is er erg aan! Ik ben veel te zwaar…”
“Tsja, maar je wist toch al dat je geen slanke den was, vrouwtje?”
“Ja, nou, maar dat het zo erg was, Beer, daar had ik geen idee van..”
“Ach, een lekker buikje op z’n tijd heeft menigeen verblijdt, zeg ik altijd maar.”
“Helemaal niet lekker buikje. We moeten op dieet! Jij ook, Beer! En de Baas. We hebben zeker obesitas.”
“Huh? Wat zeg je nou? Op dieet?! Echt niet! En wat is dat eigenlijk, oBEERitas?”
“Het is obesitas, Beer, en het betekent dat je overgewicht hebt. En da’s niet goed voor de gezondheid. Ik ga gelijk de Baas vertellen dat we allemaal op dieet gaan. Inclusief de kat.”
“Dat zullen ze leuk vinden, vrouwtje. Je wordt enorm populair zo…”

Oh nee, hè? Het vrouwtje is helemaal op hol geslagen. Ze vindt zichzelf te dik en wil op dieet. En daar moet de hele familie aan mee doen. Anders is het niet vol te houden, zegt ze. En ze zegt dat mijn buik veeeel te rond is en die van de Baas ook. Nou, ik vind het altijd wel gezellig, zo’n rond en zacht knuffelberenbuikje. Maar zij vindt dat we strak in het vel moeten zitten.

Ze zegt dat ze heeft uitgerekend wat haar BMI is: BEER MASSA INDEX (“Body Mass Index, Beer.”) Ja, ja whatever… Dat is een hele ingewikkelde rekensom waarin je de omvang van je buikje deelt door je gewicht en dan daar je leeftijd bij optelt (“Nietes, Beer, zo gaat dat helemaal niet!”). Nou, en dat mag dan niet hoger zijn dan 100. Volgens mijn berenverstand kan niemand dan boven de 100 uitkomen, dus waar klaagt ze over?!

Nou, mijn berenbuikenomvang is minstens 60 cm. Mijn gewicht is nog geen kilo (zaagsel weegt niks, weet je) en mijn leeftijd, tja daar zwijg ik liever over. Maar zeker geen 40! Dus ik kom niet aan een BMI van 100. En ik doe echt niet mee met dat gedieet. Ik eet vanavond gewoon zalm met een kopje honing. Heel gezond. Zalm is een lekkere vette vis. Da’s goed voor de hersenen. En honing – slurp – honing is gewoon heeeel erg lekker.

Het vrouwtje eet vanavond geloof ik rauwe worteltjes met komkommersalade. Arme Baas, die moet dat dan ook eten. Want het vrouwtje maakt niks anders klaar. Als ik de Baas was dan ging even gezellig met de kat een eindje lopen. Naar de snackbar. En dan zou ik onderweg de weegschaal maar ergens in de plomp gooien. oBEERitas… het moet niet gekker worden…

Nou doei!
Beer

Fotografie: Martin de Bouter

Gepubliceerd op MSweb: 07-06-2017

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *