Vaccinbeer

Vaccineerbeer

‘Vrouwtje?’
‘Ja, Beer.’
‘Krijg ik nou ook zo’n spuitje?’
‘Wat voor spuitje, Beer?’
‘Nou, zo’n spuitje met die moeilijke naam?’
‘Spuitje met moeilijke naam. Hmmmm, dat moet je me toch een beetje uitleggen.’
‘Nou, zo’n vakibeerdingesspuitje! Dat iedereen krijgt. Dat wil ik ook!’
‘Oh, je bedoelt vaccineerspuitje! Je wilt gevaccineerd worden!’
‘Ja! Dat zeg ik! Vakiberen!’
‘Maar waarom, Beer? Jij kunt toch helemaal niet ziek worden? Jij bent een knuffelbeer.’
‘Ja, nou, ik hoorde laatst op het nieuws dat ze ergens ver weg ook beren vakiberen. En toen dacht ik dat dat ook iets voor mij zou zijn. Dan word ik niet ziek en kan ik jou en de baas ook niet ziek maken.’
‘Maar knuffeldieren worden toch nooit ziek, Beer?’
‘Oh nee, da’s waar.’
…….
‘En toch wil ik zo’n spuitje! En dan dezelfde als die jij ook hebt gehad!’

Het vrouwtje heeft al een tijdje geleden twee prikjes gehad. Ik weet niet meer precies hoe die heten, maar het deed me een beetje denken aan een automerk (Red: Beer bedoelt Opel Astra). Die andere weet ik wel, daar heb ik heel lang op geoefend: pfffffffffaiser! (‘Je spuugt, Beer!).
En toen kwamen er nog veel meer van die spuitjes en lukte het me niet meer om alles te onthouden. Mijn zaagselkop zat vol. Nou ja, het vrouwtje vergeet ook steeds van alles. Dat is helemaal niet erg.

De baas kreeg die prikjes ook en kinderen krijgen ze inmiddels ook en toen dacht ik: en ik dan? En misschien moet Pip, de kat, ook wel een prikje. Want dat hoorde ik ook ergens: katten kunnen ook ziek worden en dan hun vrouwtjes aansteken. En hoe zit het dan met knuffelhond Woef, Egeltje en al mijn andere knuffeldierenvriendjes in huis? Het begon me echt een beetje te duizelen.

Dus heb ik alle knuffels bij elkaar geroepen voor een knuffeldierenoverleg. Pip, de kat, heb ik ook gevraagd. Maar die was te nuffig om mee te doen. Trouwens, ze zeggen toch dat katten zo slim zijn enzo? Nou, deze kat heeft de herseninhoud van een halve walnoot! Ze ziet ons niet eens staan! Laat staan dat ze weet wat vakiberen is!

Nou ja, ik dwaal af… Tijdens het knuffeldierenoverleg hebben we besloten dat vakiberen toch het beste was voor iedereen, maar het meest voor het vrouwtje. Als zij ziek zou worden, zou dat niet zo mooi zijn. We spraken af dat ik als eerste naar het vrouwtje zou gaan om het erover te hebben. Met een berensterk verhaal over echte beren die gevakibeerd worden. En dat het dan logisch zou zijn mij dan ook een prikje te geven. Daarna zou het voor de andere knuffels appeltje eitje zijn om het vrouwtje ook te overtuigen.

Maar nu heeft het vrouwtje gezegd dat het helemaal niet nodig is. Dat knuffeldieren helemaal niet ziek kunnen worden! Ik ga het goede nieuws meteen aan de rest vertellen! Kunnen we met een gerust hart het vrouwtje knuffelen.

Nou doei!
Beer

 

Wil je meer leuke verhalen van Beer lezen? Klik dan hier.

Fotografie: Martin de Bouter

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *