“Beer? Beer, waar zit je?”
Spetter – plons – neurieOpdr_vakantie-beer_200x300px
“Beertje? Joehoe! Waar ben je dan?”
Spetter – giechel – neurie
“Potverdrie, Beer, waar hang je uit?!”
“Oh, vrouwtje. Ik zit lekker op m’n luchtbedje in het zwembad. Nog een beetje spelen in het water.”
“Kom eraf!”
“Huh? Wat zeg je nou?”
“Ik zei: kom eraf, Beer. Je moet weer aan de bak. Alle kinderen zijn allang weer naar school. En jij ligt hier met je luie knuffelberenbillen nog op je luchtbedje in het zwembad.”
“Oeps! Is het al weer zo ver? Sorry vrouwtje, helemaal de tijd vergeten! Ik kom er zo af, OK?”

Een uur later

“Beer! En nu is het afgelopen! Van dat luchtbed af!”
Schop – plons – blub!
“Ooooh, nee, nou ben ik helemaal nat. Moet ik eerst opdrogen voordat ik kan gaan typen.”
“Hier heb je een handdoek, Beer. En nu ophouden met klagen. Typen!”

Had ik dus nog helemaal niet door, dat de scholen alweer begonnen waren. Ik lag nog zo lekker te mijmeren over de zomervakantie. We zijn wel drie keer weggeweest! Twee keer met de sleurie en één keer met de cabrio naar een huisje. Dat was wel heel erg leuk, want dat huisje had een zwembad.

En dat zwembad was lekker warm. Dat vindt het vrouwtje fijn en trouwens, het baasje en ik ook. En we hadden dat zwembad helemaal voor ons alleen. Dat is niet zo wanneer we met de sleurie weggaan. Dan staan we op de camping en daar springt iedereen in het zwembad.

En omdat het zwembad bij het huisje zo lekker was en we er helemaal alleen in mochten plonzen, heeft de baas een heel groot luchtbed gekocht. En daar pasten we met z’n drieën op. OK, het was een beetje proppen en zo nu en dan viel of het baasje of het vrouwtje eraf. Maar dat was niet erg, want het water was heerlijk en de zon scheen. Aan het eind van de week waren we zo bruin als een familie bruine beren!

Op de foto kun je zien hoe ik opgepropt zit in de cabrio. Tussen de twee voorstoelen en tassen en koffers enzo. Best krap en ik krijg er ook een erg rare puntbuik van. Het kostte me wel twee weken om weer in vorm te komen. Maar, het was echt bereleuk!

De twee keren kamperen waren ook erg leuk, hoor. We hebben een heleboel mooie dingen gezien. En het vrouwtje heeft zich heel dapper gehouden in de warmte. Want warm was het wel. Eén keer is ze met de fiets gevallen. Dat was op een camping die zulke steile straatjes had. Daar kwam ze zelfs met haar elektrieke (elektrische, Beer) fiets niet tegenop. En toen is ze zomaar omgevallen. Stom hè?

Nou ja, het kan niet altijd meezitten. Een paar blauwe plekken, een gekneusd voetje en een gedeukt ego. Dat heeft ze eraan overgehouden. Maar niet heel erg, want nu scheurt ze op de fiets alweer door het dorp! Ik hoop dat jullie ook een bereleuke zomer hebben gehad. En nu er weer tegenaan!

Nou, doei!

Beer

 

Fotografie: Martin de Bouter

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *