Bijna vergeten om het een en ander te schrijven, maar toch nog voor elkaar gekregen. Toen was de zomervakantie alweer bijna voorbij maar ja: Jelmer en ik zijn al weg geweest. Toch heb ik ook wel vakantie gehad, want ik heb nu niet echt activiteiten die ik moet draaien voor werk. Wat aan de ene kant fijn is, maar aan de andere kant ook zeker niet.

Anouk zomervakantie 2021Hele dag thuis zitten, met af en toe een uitstapje naar de fysio (ja, daar ben ik weer mee begonnen) en de supermarkt. Dat is het toch niet hoor… Of het huis schoonmaken en de was doen. Maar dan ben ik alsnog thuis, al heb ik dan wel iets te doen.

Niet alleen ben ik weer aan het trainen bij de fysio, maar ik volg ook een nieuwe behandeling voor de aangezichtsverlamming. Dat heet lymfeklierdrainage. Ik hoop dat ik dan minder last ga hebben van de aangezichtsverlamming aan de rechterkant van mijn gezicht. Nu 4 behandelingen gehad en ik merk wel wat verschil, maar of het genoeg is?

Daarnaast hebben we op 7 augustus een housewarmingparty gehouden en dat was dan wel weer erg leuk. Hebben door corona maar weinig dingen gedaan met vrienden en dit was echt wel even leuk en fijn! Begonnen in de ochtend, hadden grote deel van de middag vrij en eind van de middag tot na 12 uur ‘s nachts ging het nog door. De volgende dag was voor zowel Jelmer als mij wel echt een bijkomdag, maar dat hadden we wel verwacht.

Sinds vorige maand (15e) is opa opgenomen op de gesloten afdeling voor mensen met Alzheimer/ Dementie. Het was voor mij ook wel een keer tijd om langs te gaan. Dus ondanks dat ik verre van super was, ben ik er samen met mama even heen gegaan. Een half uurtje geweest, maar opa zit daar heel goed op z’n plek want hij keek niet echt naar ons om.

Toch deze zomervakantie nog wel wat kunnen draaien qua werk maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. Ook hebben Jelmer en ik maar weinig uitstapjes gemaakt. Jelmer werkt gewoon 3 dagen in de week dus ben ik ook echt wel op mezelf aangewezen.

12 augustus moest ik wel weer even naar het ziekenhuis. Controle en 3 maandelijkse bloedprikken. Het ‘leuke’ is altijd wel dat ik gewoon een mail krijg met een datum voor de afspraak en ik moet maar zien of ik dan ook daadwerkelijk kan. Nu kon ik gelukkig gewoon want ja: het is zomervakantie.

Ik ben wel blij als de vakantie straks voorbij is en ik weer een beetje kan gaan werken, al staat ook niet alles direct weer op het punt van beginnen. Voor een aantal activiteiten is nog geen juiste dag gevonden en nog belangrijker, geen locatie! Een zaal is toch wel een vereiste, maar dan moet die wel beschikbaar zijn.

Nu het toch ’s avonds weer sneller begint te schemeren merk ik dat de bril toch weer ietsje vaker en sneller op moet doen. Is alweer even geleden dat het nodig was maar gelukkig heb ik hem en kan hem gebruiken wanneer nodig!

 

Wil je de eerdere blogs van Anouk lezen? Klik hier.

Wil je ook blogs lezen van van andere jonge mensen met MS? Klik dan hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *