We zitten alweer in oktober wat betekent dat dit blog nummer 9 is! De tijd gaat toch best snel zo, voor je het weet is het jaar om en begint 2021.

Anouk in PortugalMaar nu dan wat er allemaal gebeurd is na de vorige blog. Jelmer en ik zijn 27 september naar Muiden geweest. Muiderslot bezocht en geluncht. Weer even een dagje samen er op uit!

Op 4 oktober zijn Jelmer en ik naar Portugal vertrokken! Om half 7 in de ochtend zaten we in het vliegtuig. Half 9 plaatselijke tijd daar geland. Koffers kwamen al meteen aan dus op naar de taxichauffeur. Bijna een hele week genoten. De gehele tijd een heerlijk zonnetje gehad en temperaturen boven de 20 graden. Heel fijn dat opa en oma het huis in Portugal nog steeds hebben. Zo kunnen we er toch even uit, maar zijn we toch ook thuis. Met Kerst gaan we weer en dan voor tweeënhalve week. Deze vakantie stond vooral in het teken van ontspanning en genieten. Bijna elke avond zijn we uit eten geweest en elke dag zijn we er ook wel op uit getrokken. Met Kerst zal het niet zo’n vakantie worden, maar ik kan niet wachten tot we weer in Portugal zijn.

Sinds de laatste persconferentie zijn er ook wel weer wat dingen veranderd. Zo konden we vorige week nog even genieten van een laatste training, maar zit dat er voorlopig niet meer in. Ja: er komen veranderingen dat er wel gesport mag worden, maar de grens ga ik niet opzoeken. Daarnaast mag het maar met z’n vieren en tja, volleyballen met zo weinig in de zaal is het toch niet, niet voor mij in ieder geval.

Door deze persconferentie is besloten dat ik de komende 4 weken op vrijdag ook geen Nijntje lessen mag geven. Helaas dus minder inkomsten de komende tijd, maar de andere les mag ik wel gewoon geven op de donderdag en ook de jeugdtraining. Dus er komt wel wat geld binnen. En straks mag ik ook weer kleuterlessen geven in Amsterdam waar ik geld mee ga verdienen.

Toch is geld in het laatje krijgen de komende tijd wel belangrijk, want op 30 oktober krijgen we de sleutel van het huis en zullen we moeten gaan klussen! Met klussen ga je het huis wel eerst afbreken, maar uiteindelijk moet het ook weer opgebouwd worden. Dat gaat geld kosten, maar het is wel allemaal voor een goed doel. Jelmer en ik kunnen in ieder geval niet wachten tot we eindelijk kunnen beginnen en we in het nieuwe jaar volledig in ons huis kunnen gaan wonen!

 

Wil je de eerdere blogs van Anouk lezen? Klik hier.

Wil je ook blogs lezen van van andere jonge mensen met MS? Klik dan hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *