Tijd voor blog nummer 16 alweer! In deze blog ga ik jullie vooral meenemen in hoe het gaat met het huis en ook weer een beetje werk.

wonenWant ja, Jelmer en ik WONEN NU ECHT SAMEN! Zondag 9 mei (Moederdag) was de dag dat wij de belangrijkste grote materialen gingen verhuizen en het huis ook bewoonbaar was.

Zoals eerder aangegeven bleef de badkamer namelijk eerst een beetje achter. Dat hele weekend lag de volle focus hierop om de overstap voor ons doorgang te geven. We hadden de werkbus van mijn ome-neef (ja klinkt raar maar zo noem ik hem. Hij is eigenlijk mijn achterneef, maar heeft de leeftijd van een oom, dus vandaar) om het bed en 2 Ikea kastjes te verhuizen.

Samen met mijn tante hebben we het bewoonbaar gemaakt. Stukloper weg en kleed op de grond. Jelmer en vaders waren boven bezig. Moeders op beide verdiepingen, al ging die ook even naar oma, want het was toch ook Moederdag. Maar aan het eind van de dag was alles toch echt klaar om samen met Jelmer de eerste nacht in het huis door te brengen.

We wonen op het moment van plaatsing van de blog dan anderhalve week samen. Soms voelt het voor mij nog een beetje aan alsof we eventjes eruit zijn samen, maar dit is echt onze toekomst!

Ik moet zeggen dat het me ook echt wel bevalt hoor. Zelf invulling aan alles moeten geven. Denk aan boodschappen doen, avondeten maken en schoonmaken. Het is af en toe nog wel zoeken met de combinatie wonen en werk van zowel Jelmer als mij. Jelmer heeft ook studie en voor mij is het natuurlijk ook hoe ik me voel om dingen te doen. Tot nu toe mag ik niet klagen over hoe het gaat en hoop ik dat het voorlopig ook zo blijft.

Dan even een uitstapje richting werk, want ook dat is er nog. Er zijn allerlei activiteiten die op de planning staan, zowel nu als in het nieuwe (volleybal)seizoen. Er zijn een aantal verenigingen die komend seizoen willen beginnen met iets voor de peuters en kleuters. Na plaatsing heb ik ook bij de vereniging in Duivendrecht weer een eerste les gedraaid. Een pilot les voor de peuters en weer een les voor de kleuters. Super fijn dat dit kan, want er zijn weer wat versoepelingen geweest!

Genoeg dingen die dus op de planning staan om te doen en voldoende om ook geld binnen te krijgen om het huis te betalen, de boodschappen te doen, uitstapjes te maken en anderen leuke dingen.

Zijn wel aan het aftellen, want nog even en dan is Jelmer als het goed is afgestudeerd en dan is het ook tijd voor ons om wat uitstapjes te gaan maken! We gaan een lang weekend naar Luxemburg en een week later vertrekken we naar Frankrijk. Klimmen tegen MS fietsen, al is het evenement dan afgeblazen, wij gaan met onze ouders wel die kant op!

Wil je de eerdere blogs van Anouk lezen? Klik hier.

Wil je ook blogs lezen van van andere jonge mensen met MS? Klik dan hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *