Anouk VergeetDe laatste tijd merk ik dat ik eigenlijk gewoon vergeet dat ik een blog moet schrijven.

In de tussentijd is er niet heel veel veranderd ten opzichte van mijn vorige blog. Enige verschil is dat ik daadwerkelijk weer aan het werk ben. Want ja, de vakantie is voorbij.

Elke vrijdag is mijn gehele dag weer gevuld met peuter en kleuterlessen. Op dit moment draai ik in Bussum nog wat lessen ter overname op de donderdagochtend. Ook heb ik tot eind oktober beachvolleybaltrainingen.

Dan ga ik in oktober bij meerdere verenigingen van nul af aan beginnen en zit mijn week aardig gevuld. Drie geheel nieuwe verenigingen om lessen te geven aan mijn geliefde doelgroepen, de peuters en kleuters.

In huis zijn we ook nog steeds bezig. De tuin is de laatste tijd onderhanden genomen aangezien het nog mooi weer was. Plantenborder gemaakt, schuurtje gesloopt om binnenkort een nieuwe op te gaan bouwen en vooral verzinnen hoe de tuin zal gaan moeten worden. Er zal een nieuwe schutting moeten komen, nieuwe tegels, indeling voor welke plantjes waar en al dat soort dingen. Maar ik hoef alleen maar de laatste ‘go of no go’ te geven, want de tuin is Jelmer zijn afdeling. Binnen in huis is het mijn afdeling.

We zijn ons ook al een beetje aan het oriënteren om een dakkapel te plaatsen aan zowel de voorkant als achterkant op zolder. Probleem is wel dat bijna alle bedrijven het erg druk hebben, zelfs om een prefab (al in elkaar gezette dakkapel) te regelen.

Sporten is nog steeds wel een uitdaging. Ik ga nu wel netjes 1x in de week naar de fysio, maar volleybal heb ik nog niet op kunnen pakken. Er gaat straks ook nog een wisseling van trainingsdag komen. Hopelijk kan ik dan wel gewoon meedoen en ook nog naar de fysio 1x in de week.

Verder heb ik een schema gemaakt om een bindweefselmassage om de maand te hebben voor mijn gezicht en ook om de maand een lymfekliedrainage behandeling. Tussen beide behandelingen zit dan netjes 2 weken. Ik wil kijken of deze willen helpen om de spieren in mijn gezicht beter onder controle te krijgen, zodat de aangezichtsverlamming minder zichtbaar is. Ook wil ik 1x in de maand naar de massagetherapeut om hem mijn lichaam even goed onderhanden te laten nemen, zodat alle pijntjes weggehaald worden.

Verder heb ik eigenlijk niet zo heel veel te vertellen. Beetje saaie maand en ook de komende tijd zal er niet heel veel gaan veranderen. Gelukkig zijn mijn weken vooral goed gevuld en kan ik ook kijken of dat teveel is, of dat het te doen is.

Eerst zal ik op nog geen 10 uur maar dat gaat in oktober uitgebreid worden naar bijna 20 uur. Nog steeds niet heel veel maar meer dan wat ik ooit gedraaid heb.

Op aanraden van Jelmer ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe hobby. Dit is stringart geworden. Spijkers in hout slaan en daar draadjes omheen wikkelen, in allerlei vormpjes. Daar ga ik mijn dagen verder mee vullen als ik me verveel.

 

Wil je de eerdere blogs van Anouk lezen? Klik hier.

Wil je ook blogs lezen van van andere jonge mensen met MS? Klik dan hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Hoi Anouk, bepaalde dingen beginnen bij jou een vast plaatsje te krijgen. Vastigheid dat zal voor jou fijn zijn. Verder heb je iets om naar uit te kijken: drie kleuter-en peutergroepen in oktober 👍🏽.
    En bedenk: geen nieuws is goed nieuws.
    Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *