Ja daar ben ik weer! Er is weer het een en ander wat ik met jullie kan delen. Dus ik vond het wel weer tijd om achter de laptop te kruipen en een blog te typen. De laatste blog is alweer van mijn verjaardag in maart! Ik neem jullie mee in onze ‘Klimmen tegen MS‘ deelname en de vakantie van Jelmer en mij die we daarna weer ingepland hadden.

Klimmen tegen MS

KlimmenHet evenement ging nu wel door na een aantal keer niet vanwege corona en WAUW wat was het een ervaring. Zelf deed ik niet mee, was alleen mee voor de mentale support en water/bananen voor Jelmer en mijn schoonouders, maar het was wel heeeel gaaf om mee te maken. Om kwart voor 6 ging de wekker en om kwart over 6 (12 uur later), waren we weer thuis. Alle 3 hebben ze de berg van alle 3 de kanten beklommen. Zo ontzettend trots ben ik, niet normaal! Vorig jaar natuurlijk geweest zonder dat het evenement doorging en nu met alle die tussenpunten, deelnemers en een aantal supporters was het zoveel indrukwekkender.

Wel is het voor ons nu zo dat we het gedaan hebben en niet perse nog een keer willen. Jelmer wil alleen nog wel een keer met mij, als ik ooit bedenk dat ik hem ook zelf wel beklimmen, dan wel wandelend of fietsend. Voor de Podcast van MSWeb, over Rianne en Saskia eigenlijk, was ik ook een beetje een razende reporter om geluiden vast te leggen en te vertellen wat ik allemaal zag. Daar is een kleine samenvatting van gemaakt en die staat online.

Vakantie

Dan onze vakantie. We gooiden op de dag dat we vertrokken onze reis om. Eerst zouden we een aantal stops doen na de Mont Ventoux, maar we kozen er toch voor om een week lang op een camping te gaan staan, even tot rust komen. We ging voor een camping bij het meer van Annecy en wauw wat was dat een goede keus! Het meer is zo mooi en er is zoveel te doen, wij hebben nog lang niet alles gedaan. Hoogstwaarschijnlijk gaan we er dus volgend jaar weer heen. De camping is ook zeker een aanrader. Niet groot maar wel gezellig. Leuk zwembad met waterpark, maar ook een gewoon zwembad. Daarnaast heb je dan ook nog al die plekjes aan het meer die we nog niet allemaal gezien hebben. Verder zijn er ook veel activiteiten te doen.

Annecy is een heel leuk en mooi dorpje, zowel met minder weer als met zon. We hebben het in beide gevallen bezocht. Als klein gelukspuntje hadden we nog de mazzel dat de laatste etappe van Criterium Du Dauphine (een wielerwedstrijd) bij ons voorbij kwam. Dus hop, Jelmer en ik op de fiets (ik op een elektrische) om op een klein klimmetje een plekje uit te zoeken en de fietsers voorbij te zien komen. Doe je er best veel moeite voor en zit je er op tijd, maar zijn de wielrenners binnen een minuut al voorbij gekomen, zo snel gaat het. Wel gaaf om ook een keer meegemaakt te hebben.

 

Wil je de eerdere blogs van Anouk lezen? Klik hier.

Wil je ook blogs lezen van van andere jonge mensen met MS? Klik dan hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *