Weer tijd voor een blog.

De laatste tijd merk ik dat ik dit nog wel eens bijna wil vergeten om in elkaar te zetten, doordat er niet zo heel veel gebeurt wat echt het vermelden waard is. Wel heb ik netjes in mijn agenda staan, wanneer er een blog online moet komen. Zo word ik er aan herinnerd dat ik wel iets in elkaar moet flansen.

Blog Anouk

Het is me ook nu weer gelukt om toch op tijd iets geschreven te hebben en toch ook nog wel wat dingen te melden.

Allereerst blijven de downmomentjes de laatste tijd nog wel aanwezig. Dit vooral omdat ik moeite heb met het vinden van een oké ritme waarin werk, fysio, het huis en vrije tijd goed met elkaar matchen. Dat Klimmen tegen MS weer niet doorgaat is ook wel weer een tegenvaller. Toch gaan we hopelijk wel die kant op en kunnen mijn schoonouders en vriendlief wel die berg gaan beklimmen!

Het huis gaat grotendeels de goede kant op. Beneden is alles echt zo goed als klaar en boven zijn we bezig met behangen, maar de badkamer blijft wel een beetje achter. We kunnen steeds meer al gaan kijken naar rustig aan spullen over brengen binnenkort. Daar zijn we allebei wel heel erg aan toe, dus het liefst gisteren dan morgen.

Ik merk dat ik de laatste tijd wel steeds meer acceptatie vind in hoe mijn gezicht is. Het feit dat mijn ogen zo ongelijk blijven, zowel in grootte als het knipperen, en dat mijn rechtermondhoek totaal niet werkt zoals zou moeten stoort me op goede dagen helemaal niet meer. Er zijn natuurlijk nog wel momenten dat ik er niet blij mee ben, maar zeker wanneer ik mezelf weer even opmaak en leuk aankleed, dan merk ik dat ik er vrede mee heb. Ben zelfs de laatste tijd ook weer wat meer selfies aan het maken omdat ik dan wel blij ben met hoe ik eruit zie.

Verjaardag

De dag voor de plaatsing van deze blog, 23 maart, is mijn 26e verjaardag geweest! Vorig jaar had ik het groots willen vieren omdat ik 25 een mijlpaal vond, maar dat zat er niet in. Ook dit jaar kan ik mijn verjaardag nog niet echt groots vieren, maar ben ik er toch wel mee bezig. Ik heb vrienden gevraagd of zij er wel voor open staan om langs te komen en zo ga ik dan op meerdere momenten mijn verjaardag vieren. Zowel met vrienden als met familie.

Mijn schoonouders en zwager met zijn vriendin komen vóór mijn verjaardag langs, tante en oma op mijn verjaardag. Daarna moet ik echt een planning gaan maken wie ik wanneer langs wil hebben. Ik had het het liefst ook al in het huis gevierd maar dat zit er voorlopig nog niet in, omdat het te vol staat met spullen en er geen WC deur is. Hopelijk kan ik daar binnenkort wel wat vrienden langs laten komen om een klein beetje mijn verjaardag dan te vieren.

Wil je de eerdere blogs van Anouk lezen? Klik hier.

Wil je ook blogs lezen van van andere jonge mensen met MS? Klik dan hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *