Allereerst nog een gelukkig nieuwjaar allemaal! Mag nu eigenlijk niet meer maar doe het toch.

Nieuwjaar blog 12Even een kort lichtpuntje wat ik zo aan het einde van 2020 te horen kreeg. Ik heb een vaste baan voor 16 uur in de week als Buurtsportcoach bij Gooise Meren Beweegt!

Dan nu kerst. Dit jaar was kerst anders dan normaal. Op kerstavond zitten we normaal met de familie van mama haar kant met z’n allen aan tafel en hebben we cadeautjes, ondanks dat er altijd gezegd wordt dat we daar niet aan doen. Dit jaar zaten we met zijn vieren aan tafel. Wel met cadeautjes dat dan weer wel. Normaal doen we niet aan gourmetten, deze kerst wel. Eerste kerstdag zaten we bij mijn schoonouders en kregen we een 3 gangenmenu voorgeschoteld, ook daar met een cadeautje! Tweede kerstdag hadden we nog genoeg vlees over van kerstavond dus was het een kleine herhaling van kerstavond, maar dan zonder de cadeautjes.

Tussen kerst en oud & nieuw niet heel veel bijzonders gedaan. Vooral weer geklust in het huis. We zouden ook eigenlijk 24 december de vloer geleverd krijgen maar helaas komt die 16 januari nu pas (als het goed is).

Wel had ik op 29 december even een vriendin om te lunchen in het nieuwe huis. Ik merk namelijk dat ik door corona echt wel in een dip zit. Ik mis de sociale interactie met anderen omdat er niets mag dus probeer ik het maar zelf een beetje op te zoeken. Voel me nogal eenzaam de laatste tijd ook al heb ik natuurlijk mijn ouders en vriend om me heen.

Oud & nieuw hebben wij gevierd met allemaal lekkere hapjes, een spelletje en rond half 12 zijn we buiten gaan staan met een vuurkorf. Het hele hofje kwam op deze manier na 12 uur op ons af, vooral ook om op te warmen, en zo hebben we tot zeker half 2 gezellig buiten gestaan. Ik ging eerder naar binnen dan de rest, want ik trok het niet meer. Door het klussen liggen we elke keer al vroeg in bed en nu tot zo laat merkte ik wel.

Op 4 januari ging mijn contract in. 5 en 6 januari ging ik meelopen met een collega bij de activiteiten die gepland stonden, buiten. Wat een kou. Beide middagen waren er activiteiten voor jongeren (12 tot 17 jaar) en jeugd (tot 12 jaar). De jongeren bleven thuis (en terecht met deze kou), maar de jeugd kwam gelukkig wel. Zo waren de middagen uiteindelijk toch wel leuk en geslaagd, ondanks de kou. Wel duurde het de eerste dag tot halverwege de terugreis naar huis voordat ik weer wat normaal gevoel in mijn voeten had.

11 januari mag ik mij weer melden op kantoor en heb ik zelfs nog een extra afspraak in de middag voor andere werkactiviteiten! Zo werk ik dan niet vanuit BallSports maar zijn er toch wel wat werk mogelijkheden die zich aanbieden.

Wil je de eerdere blogs van Anouk lezen? Klik hier.

Wil je ook blogs lezen van van andere jonge mensen met MS? Klik dan hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *