Vorig jaar op 17 december had ik mij aangemeld om te willen bloggen voor MSkidsweb dus dat is alweer één jaar geleden! Dit is blog 11, nog 1 en ik heb echt een heel jaar geschreven. Helaas zit ik er de laatste tijd wel een beetje doorheen.

Anouk doorheenDan nu wat er deze maand allemaal gedaan en gebeurd is.

Ik heb de griepprik gehaald op 23 november. Daar heb ik vanwege de MS een oproep voor gekregen en in deze tijd leek me dat wel een verstandig besluit om te doen. Wel heb ik daar de gehele week last van gehad. Mijn lichaam had veel moeite om te verwerken dat er iets ingespoten was. Ik voelde me nogal moe en heb zelfs het werk op woensdag afgezegd. Donderdag ging mijn moeder mee, zodat ik daar wel gewoon heen kon om les te geven. Helaas was dat niet zo’n succes.

Ook kreeg ik meldingen dat er afspraken voor me ingepland waren in het ziekenhuis. 30 november moest ik op controle komen om even te vertellen hoe het gaat en of ik nog ergens meer last van gekregen heb. Nu heb ik de laatste tijd wel weer meer last van flushes (blozen) en rommelingen in mijn darmen maar dat is niet zo heftig. Natuurlijk is het niet altijd fijn maar daar is gelukkig wel mee te leven. In februari heb ik weer een MRI gepland staan.

Het gesprek in het ziekhuis was aan het einde van de middag, maar in de ochtend mocht ik een peutergymles overnemen in Bussum. Dat was echt heel fijn. Sinds de herfstvakantie draai ik in Wognum al geen peuterles meer, dus dit was wel weer leuk om te mogen doen.

Nu zijn we natuurlijk ook nog steeds druk met klussen. En ja, er zit echt wel vooruitgang in. Toch lijkt het ook wel een beetje stil te staan voor mijn idee. Aan de ene kant ben ik blij dat het toch wel gestaag vooruitgaat, maar aan de andere kant merk ik dat het me ook een beetje tegen werkt in hoe ik ben. De laatste tijd voel ik me gewoon niet helemaal top. Dat is niet alleen door het klussen maar gewoon alles. Het niet echt hebben van werk, geen uitstapjes kunnen maken, weinig vooruitgang zien met klussen, dat alles bij elkaar werkt even tegen.

Toch hebben we wel al de kamer van Jelmer op Uilenstede zo goed als leeg gehaald en spullen die nog opgeslagen moeten worden even bij zijn ouders op zolder gezet. Zo komt het einde van Uilenstede voor Jelmer steeds meer in zicht. In januari hopen we dat de kamer overgenomen kan gaan worden. Dat scheelt ook weer in kosten per maand.

Zoals gezegd zit ik er de laatste tijd gewoon een beetje doorheen. Gelukkig is het bijna tijd voor vakantie en hopelijk krijg ik dan weer een beetje rust in mijn hoofd. Er staan in het nieuwe jaar weer wat positieve dingen op de planning. Ik hoop dat ik dan weer opgeladen om het nieuwe jaar goed te beginnen.

Wil je de eerdere blogs van Anouk lezen? Klik hier.

Wil je ook blogs lezen van van andere jonge mensen met MS? Klik dan hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *