Het is november, nog maar iets meer dan een maandje en dan is het alweer 2021. In de tussentijd tussen blog 9 en blog 10 (nu dus) is er wel weer wat gebeurd.

gebeurt

Jelmer en ik hebben de sleutel gekregen van het huis! Dat stond gepland op 30 oktober, maar uiteindelijk kregen we hem zelfs ietsje eerder, namelijk op woensdag 28 oktober. We zijn meteen aan de slag gegaan daar. Op woensdag hadden we het laminaat van de 1e verdieping weggehaald en op zolder gelegd. Op donderdag het laminaat van beneden naar zolder en op vrijdag ging Jelmer aan de slag met slopen!

Ik zat bijna de gehele vrijdag in het ziekenhuis. Ik had aangegeven dat ik mee wilde doen aan een onderzoek naar Tecfidera, waardoor ik van 12 tot 5 in het AMC heb gezeten voor onderzoekjes.

Het weekend was het eerste echte klusweekend. Met hulp vanuit Borne op zaterdag voor het slopen en op zondag hulp van oma.

Ik ben ook begonnen bij de logopedist, aangezien ik al heel erg lang last had van een brok-gevoel in mijn keel. Daarnaast heb ik ook sinds het begin van de corona een aangezichtsverlamming aan de rechterkant van mijn gezicht. Voor het brok-gevoel heb ik oefeningen gekregen en dat is al een stuk minder. Het aanpakken van de niet werkende rechterkant van mijn gezicht moet nog iets meer terug komen, maar is nog niet erg genoeg om daar de grootste focus op te leggen. ‘

Daarnaast heb ik hulp gevraagd aan een diëtiste. Ik heb vaak dat ik genoeg gegeten heb, maar dat ik 2 uur later toch wel weer het gevoel heb dat ik wat kan eten. Zij heeft mij wat tips gegeven wat ik dan zou kunnen snacken, maar ook wat ik qua avondeten wat meer moet pakken om ervoor te zorgen dat dat hongergevoel niet zo snel terug komt. Helaas is door het klussen de mogelijkheid tot echt goed lunchen en avondeten wel iets minder. Het moet allemaal een beetje makkelijk en snel in elkaar gezet kunnen worden. We hebben geen zin om aan het eind van een klus dag nog een uitgebreide maaltijd in elkaar te zetten. Toch merk ik wel al een beetje verschil. Misschien ook omdat ik nu toch wel aardig wat dagen achter elkaar echt bezig ben.

Qua werk is er wel weer wat positief te melden! Voorlopig heb ik op de woensdag kleuterlessen te geven in Amsterdam, die stoppen 9 december. Maar vanaf heden zal ik op de vrijdagmiddag ook kleuterles gaan geven bij een volleybalvereniging met een eventuele uitbreiding naar de peuters in het nieuwe jaar!

Ook is er het een en ander mogelijk in Bussum. Een klein lichtpuntje toch wel in deze tijd, want een eigen bedrijf hebben in deze coronaperiode is echt geen feestje.

Het huis is nu compleet gestript en dat ging eigenlijk best snel, nu is het tijd om het weer op te gaan bouwen. Het duurt nog wel even voor we ook echt over kunnen maar we hebben er wel zin in!


Wil je de eerdere blogs van Anouk lezen? Klik hier.

Wil je ook blogs lezen van van andere jonge mensen met MS? Klik dan hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *