Hoi allemaal!

Misschien hebben jullie wel gemerkt dat ik een maandje mijn blog heb overgeslagen. Het was allemaal zo druk, waardoor ik dacht dat het wat verstandiger zou zijn dat ik even wat rust zou nemen. Maar, waarmee was ik dan zo druk? De trouwe lezers zullen het wel raden, namelijk met mijn afstudeerscriptie. Deze maand zal ik jullie hier eens een update van geven!MSXtra_Cognitie_Studeren

Wie mijn blog van januari heeft gelezen, weet dat ik als goed voornemen had om mijn diploma te halen. Maar zeker ook om een beetje rustig en verstandig in deze periode met de MS om te gaan. Het leek me verstandig om niet te hard van stapel te lopen. Soms was ik toch wel een tikkie eigenwijs, waardoor ik zo nu en dan toch wat te hard van stapel liep. Ondanks dat heb ik wel een hoop geleerd. Niet alleen over mijn afstudeeronderwerp, maar ook hoe je het beste om kan gaan met MS tijdens het afstuderen. Ondanks dat ik er nog niet helemaal klaar mee ben, heb ik welzeker een aantal tips! Wie weet heb je er iets aan als jij ook binnenkort gaat afstuderen of iets anders belangrijks hebt.

In mijn geval doe ik een afstudeeropdracht thuis, maar dat is wel voor een bedrijf. Voor veel mensen zou dat er juist voor zorgen dat ze niet zo gemotiveerd raken. Bij mij werkt het eigenlijk andersom. Ik kan thuis juist heel veel aan school werken, waardoor ik er soms zelfs een beetje in door kan slaan. Juist terwijl ik dacht dat dit het beste zou zijn, omdat ik dan niet aan werktijden vast zou zitten en het daardoor een beetje flexibel zou zijn. Het belangrijkste wat ik tot nu toe heb geleerd, is dat het echt belangrijk is om tussendoor iets leuks te doen. Een scriptie is echt heel veel werk, maar alleen daar mee bezig zijn, is niet goed. Zeker niet als je MS hebt en je niet zoveel energie hebt, zoals ‘gezonde’ mensen.

Daarnaast merk ik dat ik soms zoveel aan het doen was, dat ik niet zo goed naar mijn lichaam luisterde, terwijl dat wel heel belangrijk is als je MS hebt. Vooral omdat je je eigen vorm van MS dan beter begrijpt. Maar zeker in zo’n belangrijke periode als deze, is dat wel heel belangrijk. Dat zal ik in de komende twee maanden toch maar een beetje beter doen, haha.

Wat mij niet echt hielp, is een planning. Maar ik kan me wel voorstellen dat het helpt voor een ander, met of zonder MS. Juist dan kan je een beetje inplannen wanneer je wat wilt doen en proberen dat je niet te ver gaat met je gezondheid. Bij mij werkt dat niet zo goed, omdat ik dan een soort druk voel en bij mij werkt dat niet echt.

Nog twee maanden te gaan en ik weet of ik afgestuurd ben en mijn diploma krijg! Duimen jullie een beetje voor me? 😉

Tot de volgende keer!
Iris

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *