Hallo allemaal!

Afgelopen zaterdag 9 juli 2016 was het eindelijk zover: de allereerste ArenA MoveS. Wat was dat een ontzettend gave dag! Het was de dag waarop ruim 1.200 mensen in de Arena waren om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor MS én zoveel mogelijk geld op te halen door het beklimmen van de stadiontrappen van de Amsterdam ArenA. Was je er bij? Dan weet je helemaal waar ik het over heb! Was je er niet bij? Dan praat ik je in dit speciale ArenA Moves blog helemaal bij!

ArenaMoves16-02De afgelopen maanden kon iedereen die zich wilde inzetten voor MS een speciale actiepagina op internet maken. Vooral degenen die afgelopen zaterdag trappen hebben gelopen, deden dit. Via deze actiepagina konden mensen geld doneren om hen te sponsoren. Ook ik had zo’n pagina, maar dan zonder dat ik de trappen van de ArenA ging lopen. Op zaterdagochtend was er door alle deelnemers al ruim € 150.000 bij elkaar verzameld! Een groot deel van dit geld gaat naar een speciaal cognitiecentrum voor MS (dit heeft te maken met het geheugen). Ik ben heel benieuwd wat het eindbedrag uiteindelijk gaat worden.

De deuren van de ArenA gingen om elf uur open en om half twaalf begon het programma. Eerst verwelkomde Thomas Sanders iedereen. Hij is één van de initiatiefnemers van ArenA MoveS en heeft zelf al twaalf jaar MS. Zijn motto ‘Het is vervelend dat wij MS hebben, maar nog vervelender voor de MS dat juist WIJ het hebben’, zorgde voor een luid applaus. Want iedereen die daar was, wilde MS de wereld uit en dat was duidelijk te merken. Zó veel mensen – zowel bekende als onbekende Nederlanders – hebben zich ingezet tijdens de warming-up, de bootcamp en natuurlijk de trappenloop. Het lopen van de trappen is bedacht, omdat dit voor veel mensen met MS lastig of zelfs onmogelijk is. Het traplopen was erg indrukwekkend. Heel mooi om naar te kijken, echt een kippenvelmoment! Speciaal voor MSkidsweb heb ik Anna Drijver, Marly van der Velden, Marlijn Weerdenburg en Teun de Nooijer een aantal vragen gesteld. ArenaMoves16-03Deze interviews kun je terugvinden op de sociale media van MSkidsweb en in de linken onderaan dit blog. De meeste deelnemers kenden iemand met MS, maar er waren ook mensen die zich gewoon voor het goede doel wilden inzetten.

Deelnemers konden 700, 2.500 of 5.000 treden lopen! Dat laatste is maar liefst drie keer de Empire State Building in New York!! Er was veel muziek, van singer-songwriters tot grote DJ’s, maar ook een dansoptreden van Team Shaker (de choreograaf van So You Think You Can Dance).

Voor de kinderen en jongeren was het extra speciaal. Vanuit de stichting ‘Sport Helpt’ waren er droomontmoetingen geregeld. De kinderen en jongeren konden van tevoren aangeven of zij met een bekende sporter de treden zouden willen lopen. ArenaMoves16-01Zo waren er bijvoorbeeld hockeyers uit het Nederlands Elftal en een bekende roeier aanwezig. Ook Teun de Nooijer was er. Hij is een Olympisch hockeyer en hij deed fanatiek mee met de bootcamp, die Jens Olde Kalter gaf. Ook was er voor iedereen een bijzonder cadeau: ik kreeg een hockeyshirt (nummer 12) van het dameshockeyteam! Daarna kregen we nog een rondleiding in de kleedkamers van de ArenA.

Alles werd georganiseerd voor een nare ziekte waar jammer genoeg veel mensen aan lijden, maar ondanks dat hing er zo’n positieve sfeer! Het was gewoon heel bijzonder om te zien dat zoveel mensen willen strijden voor een wereld zonder MS. ArenA MoveS was dan ook een groot succes en daarom is nu al bekend dat het in 2017 weer georganiseerd wordt. Misschien ben jij er dan ook wel bij! Ik hoop er in ieder geval weer bij te zijn!

Tot de volgende keer!

Klik HIER voor het interview van Iris met Marly van der Velden
Klik HIER voor het interview van Iris met Marlijn Weerdenburg
Klik HIER voor het interview van Iris met Teun de Nooijer

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *