Zondag 25 juni was het zover: ArenA MoveS 2017. Voor mensen die het niet hebben meegekregen: dit is het grootste evenement in strijd tegen MS met als doel een MS-vrije wereld. Wie wil dat nou niet? Ik in ieder geval wel! Daarom heb ik van te voren ook geld opgehaald, om een bijdrage te kunnen en mogen leveren. Maar ben je eigenlijk ook best benieuwd naar hoe de dag verlopen is en wat het totaalbedrag is dat er opgehaald is? Lees dan gauw verder!

ArenAMoveS, MS
Julian en Iris (links op de foto)

Wat een dag! Ik kan het niet anders zeggen. Het is zo indrukwekkend om iedereen die trappen te zien lopen om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar MS. Ondanks dat was het ook gewoon een hele ontspannen en leuke dag. Gelijk aan het begin trad Jennie Lena op en zij bracht de sfeer er al goed in. Iedereen zong én danste mee.

Hierna begon de warming-up onder leiding van LarZ. Dit is een bekende fitnesstrainer en hij is ook bekend als Nike Elite Trainer. Met veel enthousiasme deed iedereen mee en dat op de muziek van DJ Joshua Walter.

Hierna begonnen de verschillende traplopen. Er waren deelnemers die tot wel 6.500 treden liepen! Dat is echt onwijs veel en ik hoorde dan ook mensen die hier anderhalf tot twee uur mee bezig waren. Knap hè! Dit jaar was het niet zo dat deelnemers alleen konden traplopen of bootcampen, maar het was ook mogelijk om te spinnen, boksen of te skaten. Het leuke daaraan was dat je het ook kon proberen als je het nog nooit had gedaan. Dan had je eventueel naast het traplopen nóg een hele gave uitdaging.

ArenaMoveS, MS
Iris en Levi

Ook dit jaar waren jongeren met MS weer uitgenodigd en ik dus ook. We waren uiteindelijk maar met z’n drietjes aanwezig voor een dagje VIP. Dit hield in dat we mochten parkeren waar de artiesten ook mogen parkeren, bonnen kregen voor hapjes en drankjes, de VIP’s mochten ontmoeten en er speciaal voor ons topsporters waren gekomen. Speciaal voor MSkidsweb heb ik Levi van Kempen (die het evenement presenteerde) en Julian Jordan (hij draaide muziek en is een bekende internationale DJ) geïnterviewd. Ik kon het ook niet laten om nog even met ze op de foto te gaan. Altijd leuk als herinnering om op terug te kijken, toch? Ook ben ik nog op de tribune gaan zitten, want dan zag je nóg beter hoe de trappenlopen gingen en hoe gaaf dat eigenlijk was. Toen Julian Jordan uiteindelijk ging optreden, mochten we met z’n drieën het podium op en meespringen en -dansen op zijn muziek. Dat was wel echt superleuk!

Na zo’n leuke en gezellige dag vergeet je haast waar het eigenlijk allemaal om draait: het ophalen van geld voor onderzoek. Aan het einde werd dan ook bekend hoeveel geld er opgehaald is. Het bedrag is ongeveer €750.000,-!!! Hierbij is ook het geld van Klimmen Tegen MS meegerekend. De komende twee weken blijft het mogelijk om nog steeds deelnemers te sponsoren, waardoor het best kan dat het bedrag nog omhoog gaat!

Ik kijk in ieder geval al weer heel erg uit naar volgend jaar! Want ondanks dat het gaat om die rottige en vervelende MS, is dit zo’n speciaal evenement waarbij iedereen maar één doel heeft, waardoor het vervelende om wordt gezet naar iets moois wat iedereen samen wil bereiken. Als het aan mij ligt ben ik er volgend jaar weer bij en doe ik graag weer verslag! Ben je nieuwsgierig geworden? Houd volgend jaar in de gaten en meld je aan als bezoeker of deelnemer. Wie weet zien we elkaar daar!

P.S. de filmpjes met de interviews kun je hier terugzien.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *