Hallo allemaal!

Helaas bestaat nog niet dat wondermiddel dat voor genezing zorgt of dat de ziekte helemaal stopzet. Tot die tijd moeten we het doen met de medicijnen die er wel zijn. Deze keer gaat het over een aantal medicijnen die er zijn en welke ik gebruik of gebruikt heb.

Free_Medicijnen_300x200Zoals je misschien in een eerder blog gelezen hebt, ben ik elk weekend ziek van de spuit die ik dan krijg. Dit is interferon en probeert de ziekte af te remmen. Dat doet al een hele tijd goed zijn werk en dat is natuurlijk heel mooi. Het enige nadeel is dat ik altijd griepverschijnselen ervan krijg en erop kan rekenen dat ik me niet goed voel. Maar dat neem ik maar voor lief als ik weet dat het goed voor me is. Als kind begreep ik dat natuurlijk niet, maar nu weet ik wel beter.

Een ander medicijn is voor iedereen die MS heeft wel bekend, namelijk prednison. Een heel vervelend medicijn wat je in het ziekenhuis toegediend krijgt bij een schub. Ik word er altijd heel ziek van en de bijwerkingen duren bij mij altijd nog weken. Elke keer heeft het ook weer andere effecten op mijn lichaam.

Verder gebruik ik medicijnen tegen de zenuwpijnen. Dit is een heel heftig soort pijn, waarbij ik mijn huid niet aan kan raken. Het lopen gaat dan lastig vanwege de pijn en het geeft een heel erg branderig gevoel met steken. Gelukkig slik ik hier medicijnen voor en dit haalt de scherpe kanten van de pijn af. Hierdoor is het redelijk te doen met de pijn. Het is wel zo dat wanneer ik moe ben, dat de pijn erger is.

Ook slik ik vitamine D. Deze vitamine krijg je ook van de zon en heeft een positief effect op de MS. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Dit zijn een paar medicijnen waar ik mee te maken heb. Er zijn natuurlijk meer soorten medicijnen, waarvan ik er ook nog een aantal gebruik, maar dat is afhankelijk van de vorm en klachten.

Omdat het wondermiddel nog niet bestaat, zullen we het moeten doen met de medicijnen die nu al wat kunnen doen tegen de klachten en schubs van de MS. Gelukkig is er al het één en ander wat de MS wat kan remmen en klachten kan verminderen. Tot die tijd kunnen we blijven dromen over de dag komt dat het beste medicijn voor iedereen met MS bestaat.

De volgende keer zal ik het gaan hebben over uitstapjes met MS, zoals het bezoeken van een pretpark of winkelen.

Tot dan!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *