Hoi allemaal,

Volgende week is het weer zover! Op 30 mei vindt de Wereld MS dag weer plaats. Een heel belangrijke dag voor mensen met MS of voor degenen die iemand kennen die deze ingrijpende ziekte heeft. Heb je er nog nooit van gehoord of wil je meer weten? Lees dan gauw verder.

Het doel van de Wereld MS dag is om wereldwijd zoveel mogelijk aandacht te vragen voor de ziekte. Net zoals ieder jaar staat de laatste woensdag van de maand mei in het teken van aandacht vragen voor de ziekte MS. Helaas is het nog steeds nodig om hier zo bij stil te staan, met de onduidelijkheid die er vandaag de dag ook nog is. Zo zijn er nog steeds veel fabeltjes rondom de ziekte, zoals dat er gezegd wordt dat het een spierziekte is, een dodelijke ziekte of dat het inhoudt dat je vanaf het begin van de diagnose niet meer kan lopen. Dat laatste kan later voorkomen, maar wil niet zeggen dat het zeker gebeurt. Deze voorbeelden zijn ook vast heel herkenbaar voor jou en misschien irriteer jij je er ook wel aan dat mensen altijd dit soort dingen zeggen, terwijl het niet klopt. Juist daarvoor is de Wereld MS dag ook heel belangrijk, zodat mensen op deze dag meer met informatie over de ziekte in aanraking komen dan normaal. Ik blijf elk jaar hopen dat het dan in gedachte blijft bij de mensen. Verder wordt deze dag ook gebruikt om duidelijk te maken dat geld voor onderzoek naar MS zo ontzettend belangrijk is. Sommige mensen starten initiatieven op om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Iets wat natuurlijk ontzettend fijn is!

De MS dag is dus heel belangrijk, maar ook wil ik alvast graag wat aandacht vragen voor iets anders. Inmiddels net zo belangrijk voor mensen met MS. In juli vindt namelijk ArenA MoveS weer plaats. Trouwe lezers van mijn blog weten gelijk waar ik het over heb door de blogs en verslagen die ik de afgelopen twee jaar erover gemaakt heb. Tijdens dit evenement gaan zoveel mogelijk mensen traplopen, of een andere sport beoefenen op het veld, waardoor er veel geld ingezameld wordt voor onderzoek naar MS. Stel dat jij dit jaar ook mee wil doen; dat kan! Je kan je als team laten sponsoren of je kan je als bezoeker laten sponsoren. Zo helpen we allemaal mee om de wereld weer een stukje meer ‘MS-vrij’ te maken, want wie wil dat nu niet?

Ga jij je ook inzetten voor de Wereld MS dag of ArenA MoveS? Of misschien zelfs wel voor beide? Laat het in een reactie hieronder weten! Ik ben heel benieuwd. ?

Tot de volgende keer!

Iris.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *