Hallo allemaal!

December…de maand van de warmte in huis, terwijl het buiten koud en guur is. De tijd dat de kerstboom weer opgetuigd kan worden en de tijd dat we toeleven naar een feestelijk einde van het jaar. Het is ook de maand van gezelligheid en het samenzijn met je familie. Deze maand staat voor mij echt in het teken van familie. Waarom familie zo belangrijk voor mij is, zal ik je deze keer vertellen.

Free_oliebollenHet is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend om samen te zijn met je familie met de kerstdagen en al helemaal niet om zo’n sterke band te hebben, zoals ik heb met mijn gezin. Sommige mensen groeien uit elkaar bij vervelende gebeurtenissen binnen het gezin, maar wij worden door alles juist sterker. Ik denk dat dit ook komt omdat ik al heel lang ziek ben en we hierdoor altijd heel erg naar elkaar gegroeid zijn. Hierdoor vormen we echt een team. Als er iets is, staan we voor elkaar klaar en dat is heel belangrijk. Je weet op die manier namelijk op wie je terug kunt vallen als er iets aan de hand is.

De decembermaand is ook de maand dat het meestal met mij niet zo lekker gaat. Een aantal jaar geleden werd ik een paar dagen voor kerst opgenomen. Niet bepaald de periode dat je in het ziekenhuis wil liggen. Ondanks dat ze in het ziekenhuis echt wel hun best deden om het kerstachtig te maken, voelde het voor mij totaal niet zo. Maar gelukkig was daar wel mijn familie, die me door deze vervelende periode heen sleepten. Aan de infuuspaal werden kerstlampjes gehangen, op het nachtkastje stond een kerstboom en de kerstkransjes maakten het compleet. Ondanks dat ik niet was waar ik wilde zijn, dat was namelijk thuis, wisten mijn ouders, broer en zus me toch een goed gevoel te geven. Het waren eigenlijk kleine dingen, maar doordat zij dat voor me deden, kreeg ik toch een beetje een kerstgevoel. Het hoeven dus niet altijd grote dingen te zijn om te laten zien dat je er voor elkaar bent. In deze periode van het jaar kan je dat ook nog meer aan elkaar laten blijken en daarom doen we dat ook! We proberen zoveel mogelijk bij elkaar te zijn en de mooiste momenten van het jaar met elkaar te beleven.

Omdat 2017 alweer bijna gaat beginnen, wil ik jou, de lezer van mijn blog, een heel fijn en gelukkig nieuwjaar wensen! Geniet daarvoor nog van de kerstdagen en luid tijdens Oud & Nieuw het jaar feestelijk in! En…niet teveel oliebollen snoepen ;-). Hopelijk wordt het een jaar waarbij de persoon die je kent met MS (of jijzelf) er niet teveel last van heeft. Als dat zo is, kan het niet anders dan een topjaar worden!

Het lijkt nu heel ver weg, maar volgend jaar zal ik het gaan hebben over wat me in het nieuwe jaar waarschijnlijk allemaal te wachten staat en wat voor invloed de MS daarop heeft.

Tot volgend jaar!

Iris

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *