Hoi allemaal!

Herken je dit? Iemand is zo goed in iets, waardoor mensen jaloers op hem of haar zijn. Gek genoeg maak ik ook weleens mee dat mensen jaloers op mij zijn. Iets wat je niet verwacht als je MS hebt, maar waarvan ik denk dat andere mensen met MS het wel zullen herkennen. Daarom gaat het dit keer in mijn blog over zulke situaties.

jaloezie pretparkMet of zonder MS herken je dit zeker. In bepaalde situaties hoef je niet lang te wachten als je in een rolstoel zit. Denk bijvoorbeeld aan een pretpark, waar je niet zo lang hoeft te wachten als gezonde mensen. Vaak zijn mensen zonder rolstoel dan een beetje jaloers. Maar hee, dan zit er toch nog een voordeel aan ziek zijn, toch? Weet je wat stiekem ook wel een beetje gaaf is? Ik kan gelukkig wat meer attracties in, ook al kijken mensen dan soms best boos.

Een ander voorbeeld van jaloezie heb ik op school meegemaakt. Soms denken anderen dat je iets niet zo goed kan omdat je ziek bent. Maar dat is echt niet altijd het geval. Ik wil juist alles zo goed mogelijk doen en mezelf bewijzen. Afgelopen jaar merkte ik dat iemand op een bepaalde manier zelfs jaloers op me was. Iemand waarvan ik dacht dat diegene begrip had voor mijn situatie. Maar dat was helaas dus niet zo. Ik wil alles wat ik doe, het liefst zo goed mogelijk doen. Ook op school. Op een gegeven moment hoorde ik van medestudenten dat ik mijn cijfers niet haal omdat ik er hartstikke hard voor werk, maar omdat docenten mij voortrekken. Het gekke is dat zij echt dachten dat ik voorgetrokken word omdat ik ziek ben. Stom hè!

Ik merk dat mensen soms om de stomste dingen jaloers zijn. Daarin ben ik niet uniek. Ze zullen ook jaloers zijn op jou. Misschien zelfs zonder dat je het weet. Dat is echt niet alleen omdat ik MS heb. En soms bij sommige dingen, zoals in een pretpark, is het stiekem wel leuk. Maar als mensen in je omgeving denken dat je voorgetrokken wordt, dan is dat natuurlijk niet leuk. Maar ja, dat moeten we maar lekker negeren, want zij weten niet beter. Want… iedereen is uniek, ook als je MS hebt.

Tot de volgende keer!

Iris

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *