Hallo allemaal!

In 2006 werd de eerste Kinder MS dag georganiseerd. Een dag dat kinderen met MS bij elkaar komen om een leuke dag te hebben en kennis met elkaar te maken. Deze keer wil ik jullie graag wat meer vertellen over deze dagen en waarom deze dagen zo belangrijk zijn.

872MSKinderdag_2005_07Zoals ik in een eerder blog weleens heb geschreven, was ik negen jaar oud toen ik te horen kreeg dat ik MS heb. Er was in die tijd nog niet zoveel bekend over MS bij kinderen. Er was ook niemand in mijn omgeving die MS had en dat maakte de situatie soms wel lastig. Ik keek al wel hier op MSkidsweb en had contact met een aantal kinderen via toen nog MSN (een programma op de computer om te chatten).

Toen ik net MS had, begreep ik niet zo goed wat het allemaal inhield. Ik was natuurlijk ook pas negen jaar oud. Er was niemand in mijn omgeving die ook MS had en dat maakte het soms wel lastig. In 2006, toen ik 12 was, werd de eerste Kinder MS dag georganiseerd in Blijdorp. Het was toen nog maar een hele kleine groep. Uiteindelijk werd het een hele leuke dag in Blijdorp, waar we rondleidingen kregen en een kijkje achter de schermen in Blijdorp. Tegelijkertijd leerde ik de andere kinderen met MS beter kennen. Dat was fijn en zeker op die leeftijd. Voor de ouders die in de ochtend achterbleven, waren er presentaties over wat MS inhoudt en meer info over medicijnen. Het was voor de ouders dus heel interessant en voor de kinderen vooral een leuke dag om lotgenootjes te leren kennen. In de middag waren de presentaties van de dokters voor de ouders afgelopen en gingen zij ook gezellig mee de dierentuin in.

Toen ik wat ouder werd, ging ik vaak niet meer mee met de andere kinderen, maar bleef ik in de zaal om naar de presentaties van de dokters te luisteren. De eerste keer vond ik dat best lastig, omdat het toch ook gaat over wat er met mij aan de hand is. Toch merkte ik dat het ook heel interessant was en ik de ziekte er beter door begreep. Het was nog steeds een leuke dag. Zeker ook omdat we in de middag dan nog het park ingingen. De eerste keren was dit dus Blijdorp, maar we zijn ook regelmatig naar de Efteling geweest. We hebben ook een bezoek gebracht aan het Dolfinarium en Burgers’ Zoo.

Het is heel fijn dat dit soort dagen er zijn. Vooral ook omdat je merkt dat je niet de enige bent met de ziekte en dat je je kunt herkennen in verhalen van anderen. Het mooie aan deze dagen is dat het aan de ene kant heel serieus is, maar dat je aan de andere kant ook van een dagje uit kunt genieten.

Een selectie van de foto’s van deze dagen vind je hier, net als de verslagen.

In een volgend blog is het alweer bijna Kerst! Omdat dit soort dagen in het teken staan van familie en gezelligheid, zal ik vertellen hoe fijn het is als je familie er altijd voor je is op momenten dat het niet goed gaat.

Tot dan!

Iris

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *