Hallo allemaal,

Het is een feit dat het hebben van MS niet zo heel erg leuk is, daarom moet je juist leuke dingen doen om daar vervolgens energie uit te kunnen halen. Dat probeer ik zo vaak mogelijk te doen, omdat ik daar van geniet. Het kunnen kleine dingen zijn, zoals met een vriendin naar de bioscoop gaan, maar ook met het hele gezin naar een pretpark. Dit keer zal ik wat dieper ingaan op de leuke uitstapjes en welke voor- of nadelen hierbij komen kijken.

Blog_Iris_Free_AchtbaanIedereen vindt het leuk om naar een pretpark te gaan en in zoveel mogelijk attracties te kunnen. Er zijn niet altijd even veel voordelen aan het hebben van een chronische ziekte, maar dit is er wel één. Wanneer je in een rolstoel zit, mag je namelijk vaak via een andere ingang de attractie in. Vaak zijn de wachttijden wat minder lang, waardoor je meer attracties in kunt. Dat is natuurlijk wel heel erg gaaf! Het is niet zo bij elke attractie, maar wel bij veel, dit is dus echt een bijkomend voordeel!

Op dagen dat ik te moe ben om te lopen, maar wel iets leuks wil doen, ga ik in de rolstoel. Dat is natuurlijk een heel handig hulpmiddel voor zulke dagen, maar vaak zorgt dit ook voor belemmeringen. Zo zijn heel veel steden niet zo rolstoelvriendelijk. Als ik wil gaan winkelen, is het vaak moeilijk om winkels in te komen of is het door de vele hobbels op de weg niet erg fijn om in de rolstoel te zitten. Dit is heel frustrerend voor mij en ook zeker voor degene die de rolstoel duwt. Mensen die voor het eerst de rolstoel duwen, valt dit ook gelijk op. Sommige plekken zijn haast niet toegankelijk met een rolstoel, dat is zo frustrerend! Dan heb ik het geluk dat ik nu nog redelijk goed ter been ben en niet vast in een rolstoel zit, wat moet dát ontzettend vervelend zijn.

Ook vind ik het erg gezellig om naar de bioscoop te gaan. Een voordeel hiervan is dat het toch zittend is, maar ondertussen ook erg leuk en gezellig is. Het kost ook niet zo veel energie om een film te kijken en het is ontspannend. Eigenlijk zitten hier wat mij betreft niet zoveel nadelen aan!

Het is belangrijk om altijd zoveel mogelijk leuke dingen te doen, ook al moet je er soms wat energie voor inleveren, het levert bij mij altijd weer een hoop energie op. Dat vind ik toch het meest belangrijke!!

De volgende keer zal ik het gaan hebben over ziek zijn naast de MS en wat voor invloed dat op de MS kan hebben. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld als je griep krijgt of last van hooikoorts hebt, maar ook MS hebt.

Tot dan!

X Iris

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *