Hallo allemaal!

De vorige keer heb wat meer over mezelf verteld en gezegd dat ik dit keer wat meer over de leuke dingen ga vertellen. In de afgelopen tien jaar heb ik best veel bijzonders meegemaakt. Zo heb ik bijvoorbeeld Koningin Máxima ontmoet en een boek overhandigd aan Job Cohen. Waarom? Omdat ik MS heb!

Stichting MS research 24-11-2011 Stichting MS research 24-11-2011[/caption]Het begon een aantal jaar geleden met een interview voor het boek: “MS, alles wat kinderen willen weten over MS”. Tijdens de uitreiking van de boekpresentatie mocht ik met nog twee andere kinderen het boek aan Job Cohen overhandigen. Wat vond ik dat toen spannend!

Niet veel later werd ik gebeld of ik wilde meehelpen geld op te halen voor kinderen met MS. Dat wilde ik natuurlijk wel doen! Dat je ziek bent, betekent niet dat je het niet kunt gebruiken voor het goede doel.

Dit alles begon met een praatje houden voor 550 man in de Grote Kerk in Den Haag. Stond ik daar met knikkende knieën, uit angst dat het niet goed zou gaan. Natuurlijk had ik weleens presentaties op school gegeven, maar dat is niks in vergelijking met 550 mensen.

Vlak daarna heb ik een interview gedaan voor de Gooi-en Eemlander. Dit is een krant die in het Gooi wordt verspreid onder veel mensen.

Daarnaast is er nog een interview geweest voor de Libelle voor een puzzelmarathon. De Libelle stond een maand lang in het teken van MS en ze hoopten dat er zo veel geld opgehaald zou worden.

Op een gegeven moment kwam de vraag of ik wilde spreken tijdens een uitreiking van het Fellowship voor een arts die onderzoek doet naar MS bij kinderen. Hier zou (toen nog) prinses Máxima bij aanwezig zijn. Dit vond ik dan misschien ook wel het meest bijzondere van alles wat ik gedaan heb. Voorafgaand aan de uitreiking kwam ze nog langs alle kinderen die op het podium zouden staan. Ze was zo ontzettend aardig tegen iedereen! Op het moment dat ik ging spreken, was dat echt heel spannend. We stonden in een soort theaterzaal en daar waar normaal de bezoekers van de show zitten, zag het nu zwart van de fotografen en de draaiende camera’s. Het was een hele bijzondere ervaring en dit had ik niet had willen missen.
487Nieuws11_Wolter_zing01
Zingen met Wolter Kroes

Tot slot is mij gevraagd om te spreken toen Wolter Kroes werd geïntroduceerd als Vriend van Kinderen met MS. Wat best grappig was, is dat ik toen met een aantal kinderen ook nog een nummer van hem heb meegezongen.

Het is misschien wel zo dat ik bepaalde dingen mis (en gemist heb) in vergelijking met gezonde leeftijdsgenoten, maar ik heb toch ook best wel bijzondere dingen meegemaakt! Maar… ondanks de leuke en vooral bijzondere dingen die ik net genoemd heb, zijn er ook dingen die totaal niet leuk zijn als kind of jongere met MS. De volgende keer zal ik jullie daar wat meer over vertellen.

Tot dan!

Noot van de redactie: bekijk hier het filmpje waarin Iris met prinses Máxima op het podium staat, de onderzoeker bedankt en geïnterviewd wordt.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *