Hoi allemaal,

Zo, dat is alweer een poosje geleden. Gelukkig was de reden waarom ik even niet geblogd heb een stuk leuker. Na hard ploeteren, werken, strijden en uiteindelijk overwinnen, is het me gelukt om binnen een jaar mijn master te behalen.

Voor de oplettende lezer; hier heb ik het vorig jaar ook al een keertje over gehad en een master is een extra opleiding die je volgt op school (of thuis). Ik zeg er expres bij ‘binnen een jaar’, omdat jullie ook weten dat het afgelopen jaar niet altijd even makkelijk is geweest en dat de MS behoorlijk heeft zitten vervelen. Dat het me dan is gelukt om binnen de periode die hiervoor bepaald is te slagen, voelt nog steeds als iets magisch en het valt ook niet te beschrijven nadat ik in dit jaar zoveel pijn heb had. Ik kon bijna niet meer lopen en eigenlijk was alles teveel. Dit mooie nieuws wilde ik daarom allereerst maar eens met jullie delen. In één van de komende blogs zal ik het hier nog wat meer over hebben.

ArenA MoveSNet toen ik hoorde dat ik geslaagd was, was het de zondag daarna tijd voor de derde editie van ArenA MoveS, op 8 juli. Het is alweer even geleden, maar toch wilde ik jullie er door dit blog meer over vertellen, want het was zo bijzonder! Net zoals ieder ander jaar was ik er ook dit keer weer bij en heb ik geld ingezameld voor een MS-vrije wereld. Maar wat was voor mij de reden waarom het dit jaar extra bijzonder was? Deze keer heb ik samen met ‘Team Iris’ geld ingezameld. Natuurlijk ging ik zelf geen trappen lopen, want dat zou niet zo heel erg slim zijn. Anders lig ik sneller onderaan de trap dan de bedoeling is, denk ik zo. Zij zetten zich in voor de Warming Up van Larz, jumping en natuurlijk het traplopen. Wat was en ben ik nog steeds trots op hen. Het was ten eerste heel warm, maar ze begonnen al heel actief aan het jumpen, waarna ze eigenlijk direct overgingen op traplopen. Allemaal kozen ze voor 2500 treden! Kan je het je al voorstellen? Dat je eerst al heel veel energie steekt in de eerste sportactiviteiten en dat je daarna ook nog zoveel treden gaat lopen? Deze toppers deden het en het is ze allemaal ook nog eens gelukt. Als team hebben we maar liefst €1.422,50 opgehaald! Een hele hoop geld dus dat allemaal gebruikt kan gaan worden voor onderzoek.

Op dat moment besefte ik ook weer hoe mooi het is om samen zoiets te kunnen bereiken. Iedereen in de Johan Cruijff ArenA had maar één doel en dat was de strijd aangaan tegen deze ziekte voor onderzoek. Het enthousiasme en plezier dat iedereen daar had, was echt zo bijzonder. Daarom ben ik dan ook des te trotser dat dit team mee heeft gedaan en ik ook dit jaar weer van de partij mocht zijn. Als het aan mij ligt, ben ik er volgend jaar weer met ‘Team Iris’! Doen jullie dan ook mee? Ik hoop van wel, want iedereen kan iets betekenen; of je nu 5.000 treden loopt of 50!

Tot de volgende keer!

Iris.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *