Wat is 2018 toch omgevlogen! Voor mijn gevoel heb ik nog niet zo lang geleden de blog geschreven waarin ik vertelde wat mijn plannen voor 2018 waren en nu zijn we alweer in 2019.

Vorig jaar was een druk jaar, waardoor ik niet zoveel blogs heb geschreven voor MSkidsweb, maar een van mijn goede voornemens is om jullie wat vaker op de hoogte te houden van wat ik doe en wat voor invloed de MS hierop heeft.

Zo aan het einde van het jaar ga ik nadenken over wat ik in het volgende jaar allemaal wil gaan doen. Dat heb jij misschien ook wel; zo wil je bijvoorbeeld meer tijd doorbrengen met je papa of mama die MS heeft, meer gaan doen met vrienden en vriendinnen, op school je examens halen of wil je zelf wat meer rust nemen. Het begin van het jaar hebben heel veel mensen goede voornemens en hopen ze dit ook echt allemaal te kunnen gaan doen in dat jaar. Eigenlijk ben ik daar niet zo van, want waarom alleen in januari iets nieuws willen doen als dat het hele jaar door kan? Toch heb ik dit jaar wel een aantal dingen die ik wil gaan doen en aandacht aan wil besteden.

Juist omdat vorig jaar zo druk was met het volgen van de master (een opleiding die je kunt volgen na het HBO of WO), het tegelijkertijd werken, onderzoekspaper schrijven, daarna weer volledig werken en ook nog aandacht besteden aan familie en vrienden, is het er weleens bij ingeschoten om ook nog aan mezelf te denken en op te passen. Hierdoor heeft de MS wel regelmatig laten merken dat ik wat meer op mezelf moet letten en rust moet pakken. Dat is dus zeker iets wat ik wil gaan doen en zeker als je weet wat de gevolgen kunnen zijn.

Naast het pakken van meer rust en tijd daarvoor in te plannen, wil ik graag die tijd ook wat meer in familie en vrienden steken. Ik word altijd zo blij van leuke dingen doen of gewoon gezellig kletsen en tijd doorbrengen, dat ik weet dat dat iets is waar ik in 2019 aandacht aan wil besteden. Verder gaat 2019 sowieso een heel bijzonder jaar voor mij worden. Ik ga namelijk mijn eigen bedrijfje oprichten en dat is natuurlijk super spannend. Het zal ook wel een uitdaging worden omdat ik met mijn MS zit, maar geen enkele uitdaging is te groot als je er zelf maar in gelooft dat je het kan, iets heel graag wil en er heel enthousiast over bent. Dat is allemaal zo en dus ga ik dat doen, tof hè!

Als het aan mij ligt, wordt 2019 een ontzettend mooi en spetterend jaar! Ik hoop ontzettend dat dit het ook voor jullie gaat worden. Ook hoop ik dat voor het familielid, de vriend, vriendin of misschien jijzelf wel, 2019 een jaar gaat worden waar de MS niet zoveel gaat vervelen en zich goed voelt.

Tot de volgende keer!

Iris.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *