Hallo allemaal!

Soms zie ik door de bomen het bos niet meer door alle drukte en stress die soms ontstaan. En dat terwijl ik in mijn vorige blog nog aangaf dat het één van mijn goede voornemens is om wat meer rust te pakken. Maar hoe doe ik dat en hoe merk ik het als ik teveel doe? Daar zal ik je deze keer wat meer over vertellen.

Blog_Iris_22_Omgaan_met_winter_en_drukteafstuderen. Als ik dan allerlei klachten heb, dan is dat ook wat lastiger. Ik merk het altijd gelijk als het te druk voor me is. Het zorgt voor stress en dit zorgt er weer voor dat ik heel moe word en meer pijn krijg. Meestal begint dit bij zenuwpijn. Dit is een heel vervelend soort pijn, waardoor je je huid bijvoorbeeld niet aan kunt raken. Dat leg ik vast nog wel een keer uit in een ander blog. De combinatie van vermoeidheid en zenuwpijn zorgt er meestal weer voor dat ik ook meer last krijg van mijn armen en benen. Niet echt een pretje dus… Als het kan, dan probeer ik dit te voorkomen! Maar wat doe ik als het én niet zo goed gaat wanneer ik haast niks kan én het gewoon heel druk is?

Als ik merk dat ik echt rustig aan moet doen, dan doe ik dat op verschillende manieren. Allereerst vind ik het heerlijk om te lezen. Bij mij helpt het echt om een tijdschrift of boek te pakken om te ontspannen. Op het moment dat ik dan echt heel moe ben, dan is het heel fijn om lekker mijn gedachten te verzetten. Ten tweede ben ik soms een echte tuttebel en dat is ook best handig als het niet zo goed gaat. Lekker een maskertje op en ontspannen maar! Verder vind ik het ook heel fijn om een filmpje of een serie te kijken. Ook hiermee kan ik altijd mijn gedachten een beetje verzetten.

Jammer genoeg blijft het nog wel even winter en blijft het nog wel even druk. Tot de zonnige periode komt, zal ik me dus sommige momenten wat minder voelen, maar dan ga ik of lezen, of tutten of lekker een filmpje kijken. Iets dat bijna altijd wel kan als het niet zo goed gaat!

Tot de volgende keer!!

Iris

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *