Hallo allemaal,

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie een blog van mij hebben gezien, maar natuurlijk ben ik jullie niet vergeten! Het is ook zeker niet zo dat ik stop met bloggen, maar helaas is het een hele poos niet zo heel erg goed met me gegaan en daardoor had ik niet zo heel veel energie om wat te gaan schrijven. Gelukkig gaat het langzaamaan weer wat beter en daarom is het ook hoog tijd dat ik weer eens wat van me laat horen!

Inmiddels is het alweer 2018, een nieuw jaar met ongetwijfeld een hoop mooie momenten. Natuurlijk hoop ik dat dit jaar jullie veel moois gaat brengen en de MS van jou of van je familielid niet teveel van zich laat horen. Dat het maar een zo MS-vrij jaar als mogelijk mag worden!

Misschien herinner je mijn blog van vorig jaar nog wel. Toen ging ik rond deze periode beginnen met mijn scriptie en hoopte ik zo ontzettend dat ik in juni te horen zou krijgen dat ik geslaagd ben. Dat dit gelukt is, was dan ook één van mijn hoogtepunten van vorig jaar. Ondanks alle tegenslag van de MS, was ik zo trots dat ik mijn hbo-diploma op zak had. Dat was natuurlijk in 2017, maar in 2018 heb ik een soortgelijk doel. Inmiddels volg ik alweer een half jaar een voltijd masteropleiding. Dit is een wetenschappelijke opleiding die je kunt volgen na je hbo. Hoe mooi zou het zijn als ik in juni hetzelfde zou horen én weer met trots een blog kan schrijven, dat ik dat diploma gehaald heb. Helaas was het een beetje een vervelende start, omdat het de laatste periode dus niet zo goed is gegaan, maar hé, dat betekent niet dat mijn MS bepaalt dat dit niet gaat lukken natuurlijk ?.

Wat was het tof om weer met wat nieuws te beginnen. Het is een Engelstalige opleiding, waardoor er ook een aantal internationale studenten zijn. Het is zo leuk om nieuwe mensen te leren kennen en heel inspirerend om hun verhalen te horen van andere landen, maar ook over hun levens natuurlijk. Toen ik hen vertelde dat ik MS heb, wisten zij niet zo goed wat het is. Ze komen uit warme landen en deze ziekte is daar niet zo bekend, omdat MS in bepaalde landen haast niet voorkomt. Eigenlijk best stom hè.

Natuurlijk hoop ik ook op iets totaal anders in 2018. Dat er nieuws komt over een geweldig medicijn, dat ons allemaal weer een stukje beter laat voelen. Hoe gaaf zou het zijn om 2018 af te sluiten met het idee dat zoveel mensen zich beter voelen? Misschien gebeurt het en misschien ook niet, maar ik blijf erover hopen en dromen, want ook dan komt die werkelijkheid steeds weer wat dichterbij. Doe je met me mee?

Op naar een heel mooi 2018!

Tot de volgende keer!

Iris.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *