Net zoals ieder jaar vindt op 30 mei de Wereld MS dag weer plaats. Voor velen is het een dag zoals iedere andere dag, maar als je MS hebt of je kent iemand met MS, dan is het toch ook wel een belangrijke dag. Ben je benieuwd waarom? Lees dan gauw verder!

WereldMS is een ziekte waar nog zoveel onduidelijkheid over is. Dat komt vooral omdat de ene vorm van MS de andere niet is. Het gekke is dat het bij bijna iedereen wel uniek is. Het is niet voor niks dat er weleens gezegd wordt dat MS duizend vormen heeft. Daarom is er ook vaak onbegrip. Hoe kan het dat MS voor de één een onzichtbare zieke is, omdat deze persoon veel pijn heeft waarbij je het niet ziet en de ander niet meer kan lopen, waardoor de MS juist wel zichtbaar is? Het is voor veel buitenstaanders lastig te begrijpen, maar ook voor mensen met MS. Daardoor is er zoveel onzekerheid en onduidelijkheid voor onszelf en voor mensen om ons heen.

De Wereld MS dag is juist daarom zo belangrijk. Één dag per jaar krijgt de ziekte zoveel gezichten, namelijk van de mensen met MS. Er wordt meer aandacht aan besteed dan normaal en dat is zo fijn. Deze vaak slopende ziekte zorgt namelijk voor veel onbegrip en dat kan heel erg vervelend zijn. Ook is het zo fijn omdat er vaak ook veel geld ingezameld wordt, omdat de dokters nog zoveel onderzoek moeten doen om een goed medicijn te maken en dat is heel belangrijk, vind je niet? Ik hoop dat dat snel komt en dat de Wereld MS dag daaraan bijdraagt, omdat er meer aandacht voor is. Aandacht is namelijk ook heel belangrijk en vooral omdat er heel veel vooroordelen zijn die je waarschijnlijk zelf ook wel kent. Zo denken heel veel mensen nog steeds dat het een spierziekte is, terwijl dat het natuurlijk helemaal niet is, want het is een zenuwziekte. Ook denken veel mensen dat je standaard in een rolstoel zit, maar dat is lang niet altijd het geval. Daarom is het ook zo belangrijk dat mensen er op deze manier bij stilstaan en daar kunnen wij met zijn allen een steentje aan bijdragen. Hoe bijzonder is dat!

Wist je dat je zelf ook want kunt organiseren op de Wereld MS dag? Je kunt wat moois maken en verkopen of rondjes lopen en jezelf laten sponsoren. Op die manier kan je ook een beetje bijdragen aan onderzoek en meer bekendheid geven aan de ziekte die veel invloed heeft op een hoop mensen. Elk klein beetje helpt mee en dus ook jouw steun is heel belangrijk. Laten we allemaal ons best doen voor een MS vrije wereld! Ik ben heel benieuwd of jij er ook iets aan doet. Ik vind het daarom heel leuk als je dit in een reactie hieronder zet.

Tot de volgende keer!

Groetjes, Iris

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *