Hoi allemaal!

Eindelijk, de zomer staat voor de deur! Voor veel mensen met MS wel een hele vervelende periode. Misschien voor één van jouw ouders of jijzelf! Veel mensen met MS kunnen niet goed tegen de warmte. Ik vind het juist heel erg fijn en ik merk een groot verschil. Dit keer zal ik jullie hier iets meer over vertellen.

 

Toen ik nog een kind was en de MS pas net ontdekt was, kon ik helemaal niet tegen de warmte. Ik werd misselijk,

voelde me raar en precies op die momenten kreeg ik veel klachten. Daarom zeiden de dokters in het ziekenhuis altijd tegen mij en mijn ouders dat we beter niet op vakantie naar de zon konden gaan. Op een gegeven moment wilden mijn ouders iets bijzonders doen omdat ze zoveel jaar getrouwd waren, namelijk een vakantie naar de zon. Toen bleek al wel wat meer dat de winter steeds minder fijn voor mij werd. Ondanks het doktersadvies om niet te gaan in de zomer, deden we het toch. Wat ben ik daar achteraf blij om! Dankzij de vitamine D van de zon, voel ik me zoveel beter! Soms is een beetje eigenwijs doen dus helemaal zo gek nog niet. ?

Maar wat merk ik dan voor verschil? Ten eerste voel ik me gewoon veel beter en ben ik minder moe. Een hele vervelende klacht die natuurlijk bij veel mensen met MS voorkomt. Ook heb ik veel minder pijn en dat is wel heel erg fijn. Waar juist zenuwpijn en andere soorten pijn in de winter soms niet te doen zijn, is dit in de zomer een stuk minder. Wat daarnaast ook mooi meegenomen is, is dat ik een stuk verder kan lopen als het zomer is. Dat komt natuurlijk ook weer doordat ik minder snel moe ben én minder pijn heb. Dus ’s zomers ben ik vaak actiever met dingen ondernemen en vooral ook leuke dingen doen, omdat ik er gewoon meer energie voor heb.

Daarom probeer ik ook echt om lekker van het zonnetje te genieten als die schijnt. Best raar als je weet dat zoveel mensen met MS liever in de zomer niet buiten komen, laat staan naar een zonnige bestemming op vakantie gaan. Gelukkig heb ik dat niet en dat is in mijn geval maar goed ook. Met die kou in de winter wil je toch ook het liefst lekker binnen zitten. Laat mij dan maar goed tegen de zon kunnen. Dat is toch een stuk gezelliger dan de grauwe winter, vind je ook niet?

Nu het toch over de zomer gaat: 25 juni is ‘The Ultimate Summer Workout’, oftewel ArenaMoveS. Net als vorig jaar ga ik weer verslag doen van deze dag! De dag waar iedereen zich klaarmaakt voor de zomer én er hopelijk veel geld ingezameld wordt. Een bijzonder evenement en nog eens supergaaf ook. Zo wordt de zomer steeds leuker!

Tot dan!
Iris

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *