Al een behoorlijk tijdje zeiden mensen tegen mij: ‘Waarom neem je geen elektrische fiets?’ Daar heb ik vrij lang overheen geluisterd. Braaf bracht ik m’n zoons naar sport en scouting op mijn stadsfiets die ook nog zonder versnellingen was natuurlijk. Dat ze mij eraf reden en ik er puffend naast reed nam ik maar voor lief.

Fiets, Marije, BlogOndertussen begon het wel af en toe in mijn gedachten te komen er toch één aan te gaan schaffen. Toen er vorig jaar maart een financieel extraatje aankwam, ging ik overstag. Ik speurde het internet af. Wow, wat een keuzes voor iemand die nog nooit een echte nieuwe fiets heeft gekocht, ok op die ene ‘goedkope’ stadsfiets na dan.

Zonder ondersteuning

Ik vond een mooie (op het plaatje) die de ondersteuning in het midden heeft, want ik ben nogal wiebelig en minder sterk in de armen. Ik ging naar de winkel om een proefrit te maken. Voor ik het wist HAD IK HEM ECHT! Dat was vorig jaar april. Toen ik hem kocht, vroeg ik nog of ik hem ook echt wel gewoon zonder ondersteuning kon gebruiken….wat dacht ik nou? Natuurlijk fiets ik nooit meer zonder ondersteuning. Nu, na 1,5 jaar heb ik 1800 km op de teller staan. Kilometers die er anders toch echt nooit waren gekomen, want eigenlijk ging ik steeds minder fietsen. Als je zo moet bijkomen van wat je hebt gedaan, ga je dat toch nogal snel wat minder doen. Als je dan ook geen auto rijdt, wordt alles vanzelf wat moeilijker.

Vrijheid

Het voelt dan ook een beetje alsof mijn leefruimte weer wat groter en normaler is geworden. Afgelopen maand ben ik zelfs heerlijk met de oudste naar een camping gefietst 30 km verder weg om daar 2 nachtjes in een trekkerstentje nog een beetje extra vakantie te vieren. Heerlijk, het voelde gewoon een beetje als extra vrijheid!

Ik twijfelde zooo hard en toch best lang om hem aan te schaffen, maar echt ondanks dat het best wel een zwaargewicht fiets is en de portemonnee er erg van onder de indruk was, zou ik nu niet meer zonder kunnen en vooral ook niet willen!!

Groetjes Marije

Wil je de eerdere blogs van Marije lezen? Klik hier.

Wil je ook blogs lezen van van andere mensen met MS? Klik dan hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *