Zomervakantie!!

zomervakantieDe kinderen waren klaar met school. Het werd steeds warmer en we waren allemaal wel een beetje toe aan vrije dagen zonder ‘moeten’. Gelukkig hadden we de eerste 3 weken van de zomervakantie vrij met zijn viertjes.

De eerste week waren we gewoon thuis, om een beetje in de vakantiemood te komen. Er was nog van alles te doen: Manlief schilderde onze huiskamermuur GEEL! (dat ging zeker niet in 1 keertje dekken jammer genoeg, lees veel, veel werk..). De jongste ging lekker timmeren op een soort van timmerdorp hier in Zwijndrecht. Ook gingen alle mannen nog auto’s kijken in Utrecht in de Jaarbeurs. Supergave Lamborghini’s en nog veel meer moois.

Rustig aan

Terwijl zij op stap waren en me foto’s stuurden, deed ik het alvast een beetje rustig aan. Net als de rest van de week en keek naar de Tour de France op tv en de weerberichten!! Er werd gewoon serieus 40 graden voorspeld. Nu heb ik door de MS toch wel veel last van warmte. Kan ik niet echt lekker stukken lopen en ben ik veel moe, dus Parijs, waar we heengingen werd zo nog wel wat uitdagender!

Maandagochtend vertrokken we met de Thalys. Wel met wat vertraging vanwege omrijden, omdat er koperdiefstal op ons traject was geweest, maar een soort van relaxed kwamen we aan in warm Parijs. Met koffers en al gingen we lekker eerst wat eten. Daarna namen we de metro naar het hotel om even bij te komen. We hadden een hotel vlakbij de metro uitgezocht, echt meer dan ideaal. ’s Avonds gingen we nog even op stap naar een hele hoge toren, niet de eiffeltoren :), maar de montparnasse. We hadden een superuitzicht over Parijs!

Leuke uitstapjes

Parijs, zomervakantieIn de dagen erna gingen we vooral in de ochtend op stap om dan ’s middags in de ergste hitte in het hotel bij de ventilator te zijn. ’s Avonds bleef ik dan vaak in het hotel, terwijl manlief met 1 van de kinderen op stap ging nog. Toch deden we nog heel wat leuks. Voor heel veel bezienswaardigheden had je eigenlijk van tevoren al kaartjes moeten kopen. Dat hadden we niet gedaan, omdat we geen creditcard hadden. Maar alsnog zagen we de Eiffeltoren, alle slotjes die worden opgehangen bij de Sacre Coeur, een grote witte kerk op een heuvel in de wijk Montmartre. en genoten we van crêpes, hele dunne pannenkoekjes gevuld met Nutella of wat je maar kan verzinnen.

Eigenlijk vloog het gewoon voorbij. Voor we het wisten waren we weer terug op weg naar huis. Alles sloot echt perfect op elkaar aan en binnen 3,5 uur na vertrek uit Parijs, stonden we weer op de stoep voor ons huis. Een ervaring was het wel hoor: warm Parijs met kinderen. Wie weet houden we dat reizen met de trein er volgende vakantie erin, maar een camping met alleen een zwembad en weinig doen, zou best ook eens onze volgende bestemming kunnen gaan worden.

Als jullie nog vrij hebben, geniet nog lekker van de vrije dagen, bij ons gaat het allemaal weer een beetje opstarten.
Heel veel groetjes,
Marije

Wil je de eerdere blogs van Marije lezen? Klik hier.

Wil je ook blogs lezen van van andere mensen met MS? Klik dan hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *